Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Turpinot realizēt Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) attīstības stratēģiju, kas paredz sagatavot augstas kvalitātes speciālistus veselības aprūpes un sociālo zinātņu jomā, RSU sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu Baltijā ir izveidojusi studentu radio „Runā Skaļāk” – http://runaskalak.lv.

„Studentu radio, kas sākotnēji skanēs tikai internetā, būs jauna informatīva platforma RSU studentu aktivitāšu realizācijā un mācību procesā, tādējādi turpinot stiprināt RSU 10 fakultāšu studentu savstarpējo komunikāciju un veidojot rubrikas ar universitātes pasniedzējiem. Jaunais radio būs arī papildu studiju iespēja RSU Komunikācijas fakultātes studentiem žurnālistikā, sabiedriskajās attiecībās un multimediju komunikācijā,” informē studiju programmas „Žurnālistika” vadītāja un radio projekta iniciatore Anda Rožukalne.

RSU rektors, profesors Jānis Gardovksis: „Esam gandarīti, ka pasniedzējiem un studentiem sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu ir izdevies izveidot informatīvo platformu, bez kuras nav vairs iedomājama neviena mūsdienu attīstītākā augstskola – studentu radio. Jaunais radio ienesīs jaunu elpu universitātes studentu un akadēmiskā personāla dzīvē – tā būs gan jauna pašizpausmes un pašrealizācija forma, gan vieta, kurā notiks zināšanu un pieredzes apmaiņa.”

„RSU nodrošina izglītību gan medicīnā un veselības jomā, gan sociālajās zinātnēs. Jaunais radio būs piemērota vieta topošajiem multimediju komunikācijas, žurnālistikas un sabiedrisko attiecību studentiem apgūt pirmās iemaņas mediju praktiskajā darbā. Par studentu radio izveidi īpaši vēlos pateikties Fonda pārstāvim Hermanim Bunca kungam, studiju programmas „Žurnālistika” vadītājai Andai Rožukalnei, radio vadītājam – pasniedzējam Normundam Kozlovam un jaunajai radio komandai – studentiem, kuriem novēlu panākumus studijās un radio attīstībā. Ceru, ka nākotnē mūsu radio ne tikai skanēs FM viļņos, bet būs populārākais jauniešu radio Latvijā,” norāda J.Gardovskis.

Radio vadītājs, RSU Komunikācijas fakultātes studiju programmas „Žurnālistika” 3.kursa students Edgars Špengelis: „Radio studentu dzīvē spēlēs būtisku lomu, studentiem ļaujot iegūt iespēju izpausties un paust savu viedokli plašai sabiedrībai, savukārt RSU iegūs atpazīstamību un paplašina savas darbības sfēru jaunā dimensijā. Mūsu mērķis ir veidot radio „Runā Skaļāk” par tādu, lai tas nākotnē ieņemtu būtisku sociālo lomu RSU studentu un jauniešu kopumā dzīvē un mācībās.”

Radio „Runā Skaļāk” nosaukums tika izvēlēts, lai paustu studentu brīvo un radošo izpausmju būtību, kas apvienota ar radio kā masu medija pamatfunkciju, kas aktualizē vārda brīvību, analītisku pieeju žurnālistikā un radošu pieeju izklaidē. Radio veidoja un vadīs RSU Komunikācijas fakultātes un Eiropas Studiju fakultātes studenti. Kopumā radio darbosies 22 radio personības, un tajā skanēs 11 raidījumi – diskusijas, izklaides raidījumi, erudīcijas spēles, studentu notikumi apskati u.tml.

Šobrīd radio „Runā Skaļāk” arhīva režīmā skanēs visu diennakti, bet tiešraidē – četras reizes nedēļā – no otrdienas līdz piektdienai, plkst. 19:00 – 21:00.

Radio ēterā skanēs šādi raidījumi:

  • Politiski, sabiedriski izglītojošs raidījums: “Iesaisti mani un es sapratīšu!” Autores: Monta Kuncīte un Veronika Kartišova
  • Diskusiju raidījums: ”Vēl neskaidrs” Autores: Krista Karlsone un Jeļena Kaskeviča
  • Sarunu raidījums ar jaunajiem māksliniekiem: “Brīvais džezs” Autores: Laura Studente un Elīna Simsone
  • Sporta komentāri un ziņas: “Kopsavilkumu vakars” Vadītāji: Dainis Nažinskis, Mikus Geidāns un Zane Bitmane
  • Studentu problēmas risinošs raidījums: “Sadzīves plāksteris” Autores: Anna Babre un Madara Ripele
  • Komentējošs autorraidījums ar diskusiju un intervijām: “bez nosaukuma” Vadītāja: Beata Sokaļska
  • Raidījums par kino pasauli: “Kino pērles” Vadītāja: Dārta Romānova
  • Zinātniski informatīvs raidījums: “Fakta dimensija” Vadītājs: Edgars Špengelis
  • Diskusiju raidījums: “Dublis 2” Vadītājs: Jānis Vītols
  • Muzikālais raidījums: “Decibels” Vadītāji: Eduards Beķeris un Raimonds Kiršteins
  • Erudīcijas raidījums: “Domā ar Ralfu” Vadītājs: Ralfs Šēniņš

Radio ir klausāms internetā: http://runaskalak.lv/

Radio izveidei Frīdriha Eberta fonds piešķīra 10000 eiro (aptuveni 7090 lati), savukārt Rīgas Stradiņa universitāte nodrošina radio telpas, interneta pieslēgumu un citu saimniecisko nodrošinājumu.

 

Par Rīgas Stradiņa universitāti:

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no vadošajām un modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. Rīgas Stradiņa universitātē kopumā studē vairāk nekā 6000 studentu no visas pasaules. 2010./2011.studiju gadā RSU sasniedza rekordu ārvalstu studējošo skaita ziņā – jaunajā studiju gadā RSU tika uzņemti 104 ārvalstu studenti, līdz ar to RSU ārvalstu studiju programmās kopumā zināšanas un praksi pašreiz apgūst 302 jaunieši no 18 pasaules valstīm. Tas ir lielākais ārvalstu studentu skaits RSU pēdējo 20 gadu laikā. Rīgas Stradiņa universitāte šajā akadēmiskajā gadā atzīmē 60. dibināšanas gadadienu.

Papildu informācija par RSU ir pieejama interneta mājas lapā www.rsu.lv. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu radio „Runā Skaļāk” – http://runaskalak.lv.

Papildu informācijai: