Inovatīvas ārstnieciskas pārtikas izstrāde malnutrīcijas/disfāgijas slimniekiem, radot jaunu, nacionāli nozīmīgu produktu ar augstu pievienoto vērtību
Mērķis
Apraksts
Projekts tiek realizēts partnerībā.
Vadošais partneris
- SIA KEEFA
Projekta partneri
- Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Pārtikas tehnoloģijas fakultāte
- Rīgas Stradiņa universitāte
- Latvijas Diētas ārstu asociācija
- Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR
- Bioloģiski sertificēta z/s Vizbuļi
- Bioloģiski sertificēta z/s Žubītes
- Bioloģiski sertificēta z/s Kurpnieki
- Bioloģiski sertificēta sabiedrība SIA Lejasvagaļu dārzs
- Bioloģiski sertificēta z/s Mazie Gavari
- Bioloģiski sertificēta z/s Bites
- Bioloģiski sertificēta z/s Kraukļi
- Bioloģiski sertificēta z/s Griezes
Projektā plānotās aktivitātes
Projektā tiks veikts rūpnieciskais pētījums, izstrādājot zinātniski pamatotas produktu receptūras malnutrīcijas un disfāgijas pacientiem un to ražošanas tehnoloģiskos risinājumus. Tie būs plānveida pētījumi un nozīmīgs izpētes darbs ar mērķi iegūt jaunas zināšanas un prasmes jaunās produkcijas un procesu izstrādei. Projektā ir paredzēts veikt arī eksperimentālo izstrādi, izmantojot iepriekš iegūtās zināšanas un atziņas, kas iegūtas zinātniskos pētījumos par īpašas diētas pārtikas produktiem malnutrīcijas un disfāgijas slimniekiem. Šajā posmā izstrādāto produktu tehnoloģijas tiks pārbaudītas piemērošanai reālām ražošanas iespējām uzņēmumā. Tiks saražotas izstrādāto produktu eksperimentālās partijas tālākai šo produktu kvalitātes kontrolei un derīguma termiņa noteikšanai, kā arī tālākajiem testiem in vivo apstākļos.
Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē.