Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Ivans Jānis Mihailovs
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:3. cikla (Doktora)
Mērķauditorija:Sabiedrības veselība; Farmācija; Socioloģija; Zobārstniecība; Veselības vadība; Medicīnas pakalpojumi; Klīniskā farmācija; Komunikācijas zinātne; Ārstniecība; Psiholoģija; Dzīvās dabas zinātnes
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes; Valsts tiesības

Mērķis

Veicināt izpratni par cilvēktiesībām un darba tiesībām tādā līmenī, kas nepieciešams profesionālajā darbībā un pētniecībā, veidojot priekšstatu par cilvēktiesību un darba tiesību normu un principu ietekmi uz indivīda, sabiedrības un valsts attiecībām, akcentējot cilvēktiesību standartu ievērošanu profesionālajā saskarsmē un darbā ar klientiem, kā arī darba tiesību, īpaši prasību profesionālo pienākumu veikšanai, nozīmi ikdienas profesionālajā darbībā.

Priekšzināšanas

Tiesību pamati.

Rezultāti

Zināšanas

Studējošie izprot cilvēktiesību un darba tiesību jēdzienus, kā arī galvenos problēmjautājumus un aktualitātes, tostarp saistībā ar profesionālo darbību; zina cilvēktiesību un darba tiesību normatīvos aktus un pamatliteratūru.

Prasmes

Studējošie spēj identificēt un kritiski analizēt problēmsituāciju, sameklējot nepieciešamo regulējumu, tiesu spriedumus un pamatojot savu viedokli.

Kompetences

Studējošie spēj pielietot savas zināšanas cilvēktiesībās un darba tiesībās, lai patstāvīgi atrisinātu praktisku gadījumu (kāzuss).

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Brīvās izvēles studiju kursi, C-kursi 1Free choice