Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Aelita Zīle
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Mērķauditorija:Tiesību zinātne
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes

Mērķis

Sniegt maģistrantiem zināšanas par ekonomiski finansiālās noziedzības pašreizējām attīstības tendencēm un noziedzības novēršanas un apkarošanas iespējām.
Veicināt maģistrantu izpratni par ekonomiski finansiālās noziedzības būtību, to nosakošajiem faktoriem, saistību ar citiem sociāla, tiesiska un politiska rakstura procesiem.
Studējošie spēj veikt pētniecisko darbu ekonomiski finansiālās noziedzības izziņas jomā. Radoši un konstruktīvi analizē kriminoloģiskos procesus, argumentēti pamato savu viedokli.

Priekšzināšanas

Kriminoloģija, Tiesību socioloģija.

Rezultāti

Zināšanas

Zināšanas par ekonomiski finansiālo noziegumu būtību, to veidiem, to nosakošajiem faktoriem un ekonomiskās noziedzības novēršanas un apkarošanas teorētiska un praktiska rakstura problēmām.

Prasmes

Studējošie apgūst prasmes un iemaņas patstāvīgi analizēt dažādas pieejas, izvērtējot ekonomiski finansiāla rakstura noziegumus. Maģistrantiem ir plaša izpratne par ekonomiski finansiālās noziedzības būtību, to nosakošajiem faktoriem, saistību ar citiem sociāla, tiesiska un politiska rakstura procesiem.

Kompetences

Studējošie spēj patstāvīgi analizēt ekonomiski finansiālo noziegumu stāvokli, tendences un to nosakošos faktorus un izstrādāt labākās ekonomiski finansiālo noziegumu novēršanas metodes. Studējošie spēj veikt pētniecisko darbu ekonomiski finansiālās noziedzības izziņas jomā. Radoši un konstruktīvi analizē kriminoloģiskos procesus, kuri determinē ekonomisko noziedzību, argumentēti pamato savu viedokli.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Ekonomiskā drošība, EDMz 2MaģistrsIerobežota izvēle