Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Ivans Jānis Mihailovs
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Mērķauditorija:Civilā un militārā aizsardzība
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes; Valsts tiesības

Mērķis

Piedāvāt iespēju studentiem iegūt izpratni un iemaņas, sagatavojot normatīvos aktus un citus profesionālajā darbībā nozīmīgus dokumentus, īpašu uzmanību pievēršot saturam, struktūrai, pamatprincipiem un juridiskajai tehnikai, veicināt padziļinātu izpratni par normatīvo aktu izstrādi, pieņemšanu un dokumentu pārvaldību.

Priekšzināšanas

Dokumentu pārvaldības pamati.

Rezultāti

Zināšanas

Studējošie orientējas normatīvo aktu un dokumentu izstrādes regulējumā, spēj patstāvīgi sameklēt tiesību normas, kas regulē juridiskās tehnikas pamatprincipus un pamatprasības, lai izstrādātu normatīvo aktu un citu dokumentu (rīkojums, lēmums, protokols, administratīvais akts) projektu.

Prasmes

Studējošie spēj kritiski analizēt konkrētu situāciju un spēj piedāvāt risinājumu normatīvo aktu un citu dokumentu (rīkojums, lēmums, protokols, administratīvais akts) izstrādes procesā.

Kompetences

Studējošie praktiski sagatavo normatīvo aktu un citu dokumentu (rīkojums, lēmums, protokols, administratīvais akts) projektu, tostarp organizācijas tiesību un interešu aizstāvībai un sociālam dialogam, atbilstoši juridiskās tehnikas prasībām.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Ekonomiskā drošība, EDMz 2MaģistrsIerobežota izvēle