Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Doktorantūras nodaļa
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Andrejs Ivanovs
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:3. cikla (Doktora)
Mērķauditorija:Informācijas un komunikācijas zinātne; Sociālā labklājība un sociālais darbs; Politikas zinātne; Vadībzinātne; Tiesību zinātne; Sociālā antropoloģija; Socioloģija
Valoda:Angļu
Zinātnes nozare:Matemātika

Mērķis

Sniegt zināšanas par statistikas jēdzienu izmantošanu sociālajās zinātnēs ņemot vērā digitalizācijas attīstību, patstāvīgi atrast nepieciešamos datus, grupēt un analizēt tos izmantojot attiecīgas metodes un veidot izpratni par iegūto datu praktisku izmantošanu iegūto rezultātu atspoguļošanā pētījumā.

Priekšzināšanas

Matemātikas un informātikas zināšanas.

Rezultāti

Zināšanas

Pēc sekmīgas studiju kursa prasību izpildes studējošie spēj identificēt zināšanas, kas ļaus atpazīt statistisko terminoloģiju un izmantotās datu izpētes metodes zinātniskajās publikācijās.

Prasmes

Studiju kursa apguves rezultātā studējošie spēj atpazīt, sagatavot un ievadīt datus IBM SPSS Statistics vidē; Izveidot un rediģēt tabulas, diagrammas. Novērtēt, sistematizēt un identificēt piemērotas datu apstrādes metodes, t.sk., veikt statistisko hipotēžu pārbaudi.

Kompetences

Studiju kursa apguves rezultātā studējošie spēs precīzi atpazīt un interpretēt svarīgākos statistiskos rādītājus un praktski izmantot apgūtās pamata statistiskās metodes pētījumu datu apstrādē.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.