Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Ilze Cīrule
Studiju tips:Nepilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Tiesību zinātne; Civilā un militārā aizsardzība
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes

Mērķis

Sekmēt studējošo prasmes un iemaņas atlasīt un analizēt informāciju, tai skaitā jau uzrakstītus dokumentus un citus avotus, skaidri, vienkārši un argumentēti izsakot domas.
Apgūt prasmes un iemaņas izstrādāt pārliecinošu un efektīvu prezentāciju, lai informācija tiktu pasniegta precīzi, lakoniski un pārliecinoši, izmantojot vizuālās uzskates un citus materiālus.
Iespēju robežās atklāt vājākās vietas savā retorikā un prezentāciju prasmēs, uzlabot kontaktu ar auditoriju (klientu).
Radīt iespēju studiju kursā Prezentācijas prasmes patstāvīgi veidot un profesionāli noformēt saistošas un dinamiskas prezentācijas, nodarbību laikā apgūt metodes un tehnikas, kuras savas kompetences robežās var pielietot savā profesijā.
Sniegt zināšanas un attīstīt kompetences par prezentācijas būtību un veidiem. Kursa apguve palīdz studentiem iegūt zināšanas un praktiskas iemaņas ētiskas profesionālas komunikācijas veidošanā un vadīšanā.
Attīstīt spēju patstāvīgi spriest par iegūto informāciju, tai skaitā -
- sekmēt studējošo prasmes un iemaņas atlasīt un analizēt informāciju, tai skaitā jau uzrakstītus dokumentus un citus avotus, skaidri, vienkārši un argumentēti izsakot domas.
- apgūt prasmes un iemaņas izstrādāt pārliecinošu un efektīvu prezentāciju, lai informācija tiktu pasniegta precīzi, lakoniski un pārliecinoši, izmantojot vizuālās uzskates un citus materiālus.
- iespēju robežās atklāt vājākās vietas savā retorikā un prezentāciju prasmēs, uzlabot kontaktu ar auditoriju (klientu).
- attīstīt prezentāciju efektivitāti caur lomu spēlēm nodarbībās. (Prasmes var demonstrēt caur simulētu problēmjautājumu studiju vidē.)

Priekšzināšanas

Prasmes un iemaņas lietot literāro valodu, priekšstats un zināšanas par aktuālo valodas kultūrā, terminoloģijā.
Students pārzina tiesību aktus; izprot tiesību normas; prot pētīt, analizēt un atlasīt nepieciešamo juridisko un citu informāciju; analizē un novērtē juridiskos dokumentus, tai skaitā zināšanas par teikuma uzbūvi, izteiktā un rakstītā nozīmi profesionālajā (juridiskajā) darbībā; izpratne par darbu ar dokumentiem; priekšzināšanas loģikā, psiholoģijā, argumentācijā, komunikācijā un konfliktu risināšanā. Iemaņas darbā ar datoru.

Rezultāti

Zināšanas

- Sekmīgas studiju kursa apguves rezultātā studenti atpazīst un definē prezentācijas būtību un lomu.
- Apgūstot programmu, studējošie izprot un identificē mūsdienīgas prezentācijas pamatprincipus, kā arī ir ieguvuši praktiskas iemaņas prezentāciju veidošanā un atpazīst atbilstošus vizuālos uzskates līdzekļus, lai sadarbotos gan ar speciālistiem, gan ar nespeciālistiem attiecīgajā nozarē vai profesionālās darbības jomā: maksimāli iedarbotos uz auditoriju.

Prasmes

Veiksmīgas studiju kursa apguves rezultātā studenti: - orientējas prezentācijas jautājumos; - spēj būt pārliecināti, brīvi un droši prezentācijas laikā; - prot lietot runas ietekmi pastiprinošus līdzekļus, tai skaitā prezentācijas laikā izmantot atslēgvārdus, kuri ir svarīgi informācijas veiksmīgai nodošanai dažādās auditorijās; izveidot labu kontaktu ar auditoriju, to vadīt un iesaistīt prezentācijas gaitā; atbildēt uz auditorijas jautājumiem un pārvarēt iebildumus.

Kompetences

Sekmīgas studiju kursa apguves rezultātā studenti spēj apgūto izmantot praksē; argumentēti izskaidrot un diskutēt par sarežģītiem vai sistēmiskiem attiecīgās zinātnes nozares vai profesionālās jomas aspektiem gan ar speciālistiem, gan ar nespeciālistiem.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Policijas darbs, PDNida 1BakalaursObligātsIlze Cīrule