Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:4 / 6
Kursa vadītājs:Ilze Bērziņa
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Civilā un militārā aizsardzība; Tiesību zinātne
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes

Mērķis

Iepazīstināt studentus ar starptautiskajām policijas struktūrvienību aktuālajām prevencijas darba problēmām un kompetenci, sadarbojoties ar iedzīvotājiem. Uzdevumi: veidot teorētiskas un praktiskas iemaņas komunikācijā ar situācijās iesaistītajām pusēm, citām valsts un pašvaldību iestādēm, dažādām iedzīvotāju grupām. Veikt preventīvo darbu, pievēršot īpašu uzmanību zādzību, naida noziegumu, radikalizācijas un vardarbības prevencijai. Iegūt zināšanas par cietušo tiesībām, īpaši policijas darbu ar mazaizsargātām personu grupām un atkārtoti cietušajiem.

Priekšzināšanas

Pamatzināšanas par policijas darbu.

Rezultāti

Zināšanas

Students iegūs zināšanas par prevencijas darba aktualitātēm un uz sabiedrību vērsta policijas darba metodēm Latvijā un ārvalstīs. Zināšanas par konkrētu noziedzīgo nodarījumu prevenciju un profesionālu attieksmi pret cietušajiem. Zināšanas par mūsdienu prevencijas darba metodēm un spēs iegūtās zināšanas pielietot praksē.

Prasmes

Prasmes pielietot šīs metodes ikdienas policijas darbā, iemaņas izmantot iegūto rezultātu darba plānošanai un noziedzības mazināšanai. Prasme analizēt un risināt drošības situāciju un iesaistīt sadarbības partnerus.

Kompetences

Pēc kursa apguves studējošais spēs izpildīt noteiktos pienākumus atbilstoši noteiktajām prasībām darbam ar cietušajām personām.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Policijas darbs, PDNida 3BakalaursIerobežota izvēleIlze Bērziņa
Policijas darbs, PDida 3BakalaursIerobežota izvēle