Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:4 / 6
Kursa vadītājs:Ilze Sokolovska
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Tiesību zinātne
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes; Kriminālistika un operatīvās darbības teorija

Mērķis

Sniegt teorētiskās zināšanas par tiesu ekspertīžu teorētiskajiem un organizatoriskajiem aspektiem. Veicināt izpratni par tiesu ekspertīžu veikšanas pamatprincipiem un dažādu tiesu ekspertīžu veidu iespējām. Sniegt teorētiskās zināšanas un nostiprināt praktiskās iemaņas par dažāda veida lietisko pierādījumu izpētes iespējām un to izpētes rezultātu izmantošanu. Veicināt studentu teorētisko zināšanu un praktisko iemaņu pielietojumu dažāda veida lietisko pierādījumu izvērtēšanā, ekspertīžu noteikšanā un iegūto rezultātu analīzē.

Priekšzināšanas

Nepieciešamas priekšzināšanas Kriminālprocesā, Kriminālistiskā tehnikā.

Rezultāti

Zināšanas

Students spēs demonstrēt studiju kursā apgūtās pamata un specializētās zināšanas, no kurām daļa zināšanu atbilst attiecīgās zinātnes nozares augstāko sasniegumu līmenim. Students būs ieguvis zināšanas par tiesu ekspertīžu iestādēm, to struktūru un funkcijām; par tiesu eksperīžu teorētiskajiem un organizatoriskajiem aspektiem; par dažāda veida lietisko pierādījumu izvērtēšanu un nepieciešamo eksperīžu noteikšanu un jautājumu formulējumu; par ekspertīžu rezultātu izvērtēšanas pamatprincipiem.

Prasmes

Students spēs pastāvīgi strukturēt savu mācīšanos, analizēt savu zināšanu līmeni un to racionāli papildināt, atlasīt un izvērtēt literatūras avotus un spēs izkopt zinātniski-pētnieciskās iemaņas. Students spēs pielietot zinātnisku pieeju un praktiskās iemaņas dažāda veida lietisko pierādījumu izvērtēšanā, patstāvīgi pieņemot lēmumu par dažāda veida izpētes objektu un pēdu nosūtīšanu tālākai izpētei tiesu ekspertīžu iestādē, sastādot lēmumu par ekspertīzes noteikšanu un formulējot ekspertam uzdodamos jautājumus. Students, izmantojot apgūtās teorētiskās zināšanas, spēs demonstrēt prakstiskās iemaņas ekspertīžu rezultātu izvērtēšanā.

Kompetences

Students, izmantojot iegūtās teorētiskās zināšanas un prasmes, spēs patstāvīgi veikt dažāda veida lietisko pierādījumu izvērtēšanu un pieņemt argumentētu lēmumu par nepieciešamo ekspertīžu noteikšanu un ekspertam uzdodamo jautājumu formulējumu, sastādot lēmumu par ekspertīzes noteikšanu. Izmantojot iegūtās teorētiskās zināšanas un prasmes, students spēs pastāvīgi izanalizēt un izvērtēt eksperta sniegto atzinumu, pieņemot argumentētu lēmumu par tālāko rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Policijas darbs, PDNida 3BakalaursIerobežota izvēleAelita Zīle, Sigita Silarāja
Policijas darbs, PDida 3BakalaursIerobežota izvēle