Pārlekt uz galveno saturu

Dana Dūda ir afiliētā pētniece RSU Ķīnas studiju centrā, kuras pētnieciskās intereses ietver Ķīnas un Taivānas, kā arī Krievijas un Baltijas valstu attiecības un to politiskā diskursa salīdzinošo analīzi. Dana ir ieguvusi divus bakalaura grādus: ķīniešu valodā Šanhajas Pedagoģiskajā universitātē Ķīnā (2018.), un biznesa administrācijā Ķīniešu Kultūras universitātē Taivānā (2022.), kā arī maģistra grādu starptautiskajās attiecībās ASV akreditētajā Ming Chuan Universitātē Taivānā (2024).

Danai ir desmit gadu profesionālā un akadēmiskā pieredze strādājot izglītības un pētniecības iestādēs, tostarp Taipejas Amerikāņu vidusskolā, Taivānas Ilgtspējīgas enerģētikas pētījumu institūtā, Ming Chuan Universitātē un Ķīniešu Kultūras universitātē.

Dana ir piedalījusies starptautiskajās konferencēs Taivānas Nacionālajā aizsardzības universitātē (National Defense University) un Ming Chuan Universitātē, un uzstājusies kā vieslektore Nacionālajā Apvienotajā universitātē (National United University). Dana brīvi pārvalda ķīniešu valodu un ir strādājusi par tulku augstākajā politiskajā līmenī.

Kolēģi

Una Aleksandra Bērziņa-Čerenkova
Vadītāja, Docētāja, Vadošā pētniece, projekta zinātniskā vadītāja, Studiju programmas direktore
Christina Cheng
Afiliētā pētniece