Pārlekt uz galveno saturu

25. septembrī plkst. 10 RSU centrālajā ēkā (Dzirciema ielā 16) aicinām piedalīties veselības aprūpei veltītajā specializētajā seminārā par augstas veiktspējas skaitļošanas (High-Performance Computing, HPC) datoru izmantošanu medicīnas jomā.

Vai medicīnas datu tehnisko apstrādi, uzglabāšanu, atlasi, kopējo tendenču analīzi varētu uzticēt superdatorā apmācītai programmai (algoritmam)? Kā un kur sākotnējā pacienta diagnostikā ārstu var aizvietot apmācīts robots? Kā jaunu materiālu un audu aizvietotāju izstrādi var paātrināt superdators? Kā papīra dokumentu apriti var aizvietot mākslīgais intelekts un superdators un kāpēc pašvaldības pārvaldībā izmanto augstas veiktspējas skaitļotājus? 

Seminārā varēs iepazīties ar EuroHPC projektā Nacionālie kompetences centri EuroHPC (EuroCC 2) uzkrāto superskaitļotāju nozīmes pieaugumu Eiropas valstīs, lietišķajiem risinājumiem medicīnas institūcijās un uzņēmējdarbības konkrētos projektos, sagaidāmajiem ieguvumiem un veidiem, kā palielināt digitālo tehnoloģiju lietošanas efektivitāti.

Seminārs īpaši noderīgs būs: 

  • starpnozares speciālistiem, piesaistītajiem medicīnas ekspertiem un medicīnas tehnoloģiju uzņēmumiem ar sākotnēju pieredzi superdatoru jaudas izmantošanā, kā arī bez tās;
  • veselības aprūpes nozares politikas plānotājiem, politiķiem un lēmumu pieņēmējiem, medicīnas iekārtu inženieriem, digitālo tehnoloģiju izmantotājiem, sarežģītu sistēmu optimizētājiem un prognozetājiem, diagnožu veicējiem, radiologiem, onkologiem, attēlu apstrādes, diagnostikas un interpretācijas speciālistiem, kā arī interesentiem no medicīnas studijām, ordinatūras un praktizējošiem ārstiem, jaunu medicīnas materiālu izpētes un 3D modeļu izstrādes jomām;
  • visiem, kas saskaras ar nepieciešamību izmantot pieaugošus datu masīvus, modelēt tehnisko risinājumu atbilstību ES standartiem dažādās jomās, monitorēt veselības aprūpes tendences, kā arī interesentiem, kas domā un strādā ar mākslīgā intelekta risinājumu pietuvināšanu pacienta veselības uzlabošanas un atjaunošanas vajadzībām.

Seminārā varēs vairāk uzzināt par HPC iespējām, mācībām, atvērtajām un informatīvajām dienām un mentora un konsultatīvo specifisko palīdzību, ko jau sniedz projekts. 

Uz semināru aicināti HPC esošie un potenciālie lietotāji – zinātnieki, mācībspēki, uzņēmēji un politikas veidotāji, praktizējoši ārsti un talantīgi vidusskolu skolēni ar interesi par medicīnu.

Lai piedalītos, lūgums iepriekš reģistrēties.

Vietu skaits ierobežots. Dalība – bez maksas. Darba valoda – latviešu.

Darbsemināra programma

  • 9.30 Dalībnieku reģistrācija un kafijas pauze pirms sākuma
  • 10.00 Atklāšana – EuroCC 2 projekta vadītājs, RTU vadošais pētnieks Ilmārs Slaidiņš
  • 10.05 Ievadprezentācija. Digitālās pārmaiņas veselības aprūpē. Valdis Avotiņš, RTU eksperts
  • 10.15 No galda datora līdz lieldatoram medicīnā. Kas mūs kavē, un pirmie soļi HPC izmantošanā. Jānis Bicāns, RTU eksperts.
  • 10.45 Kā superdators palīdz medicīnas nozarē – pieredzes stāsts
  • 11.15 Doktoranta ziņojums
  • 11.30 Īsa domu apmaiņa par superdatora izmantošanas turpmākajām perspektīvām RTU, LU un RSU
  • 11.50 Kafija un neformālas sarunas

Reģionālo semināru Rīgā piecu reģionālo pasākumu ciklā organizē HPC kompetences centrs Latvijā SuperS EuroCC 2 projektā Nacionālie kompetences centri EuroHPC (EuroCC 2)  sadarbībā ar RTU HPC centru un Latvijas Universitātes Skaitliskās modelēšanas institūtu. Šī semināra vadošā tēma – HPC izmantojums medicīnas nozarē.

Kontakti

Ja rodas jautājumi, rakstiet: infoateurocc-latvia[pnkts]lv.


EuroCC 2 projekts ir saņēmis finansējumu no Eiropas Augstas Veiktspējas Skaitļošanas kopuzņēmuma saskaņā ar granta līgumu nr. 101101903. Kopuzņēmums saņem atbalstu no Digitālās Eiropas programmas, kā arī no Vācijas, Bulgārijas, Austrijas, Horvātijas, Kipras, Čehijas Republikas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Grieķijas, Ungārijas, Īrijas, Itālijas, Lietuvas, Latvijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Spānijas, Zviedrijas, Francijas, Nīderlandes, Beļģijas, Luksemburgas, Slovākijas, Norvēģijas, Turcijas, Ziemeļmaķedonijas Republikas, Islandes, Melnkalnes un Serbijas. 

Norises vieta

Telpa
K-212. (Senāta zāle)

Tā kā Rīgas Stradiņa universitāte ir publiska iestāde, pasākuma laikā jūs varat tikt fotografēts un/ vai filmēts. Fotogrāfijas un video var tikt publicēts universitātes mājaslapā, sociālajos medijos u. tml. Vairāk par savām tiesībām un iespēju iebilst pret šādu datu apstrādi varat uzzināt RSU Privātuma politikā. Ja iebilstat pret personas datu apstrādi, lūdzam par to informēt, rakstot uz rsuatrsu[pnkts]lv (rsu[at]rsu[dot]lv).

As Rīga Stradiņš University (RSU) is a public institution you could be photographed and/or filmed during the event. Your personal data might be used to further the interests of RSU, e.g. for marketing or communication activities (incl. social media coverage). Read more about your rights see the RSU Privacy Policy. Should you have any objections to your personal data being processed please inform us via e-mail at rsuatrsu[pnkts]lv (rsu[at]rsu[dot]lv).

Datums: