Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Piektdien, 28. februārī, plkst. 14.00 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) centrālajā ēkā (Dzirciema ielā 16) darba vizītē ieradīsies Valsts prezidents Egils Levits. Viņš tiksies ar studentiem un citiem interesentiem, iepazīs simulāciju tehnoloģijas veselības aprūpes un sociālo zinātņu jomā, kā arī apspriedīs ar universitātes vadību augstākās izglītības un zinātnes attīstību Latvijā.

Vizīti Valsts prezidents sāks ar vieslekciju Demokrātijas attīstība Latvijā, kas norisināsies RSU aulā. Pasākums atvērts gan RSU studentiem, gan citiem interesentiem. Pēc lekcijas paredzētas prezidenta atbildes uz auditorijas jautājumiem.

Pēc vieslekcijas Valsts prezidents RSU Zobārstniecības fakultātes pirmsklīnikā iepazīsies ar Ziemeļeiropā modernākajām simulāciju tehnoloģijām, kas integrētas jauno stomatologu sagatavošanas procesā. Vizītes turpinājumā prezidents apmeklēs RSU Juridiskās fakultātes paspārnē iekārtoto kriminālistikas laboratoriju, kur studenti mācās veikt nozieguma vietas apskati, fiksēt dažāda veida pēdas un izņemt lietiskos pierādījumus.

Vizītes noslēgumā prezidents tiksies ar augstskolas vadību un runās par augstākās izglītības un zinātnes attīstību Latvijā. 

Papildu informācijai