Prakse pārtikas aprites uzraudzībā (SVUEK_026)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Prakses mērķis – dot iespēju studentiem nostiprināt teorētiskās zināšanas, iegūt studiju programmai atbilstīgu kompetenci un apgūt praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas attiecīgās jomas speciālistiem.
Priekšzināšanas
Mikrobioloģija, vides veselība, infekcijas slimības un epidemioloģija, pārtikas nekaitīguma sistēmas, pārtika un uzturs.
Rezultāti
Zinās par pārtikas aprites un uzraudzības politiku Latvijā:
Pārtikas aprites valsts uzraudzību;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzdevumiem un mērķiem;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūru un funkcijas.
Studenta praktiskā dalība pārtikas uzņēmumu pārbaudēs:
Pārtikas uzraudzības monitoringa pasākumi (pārbaužu veikšana un dokumentēšana, HACCP/ paškontroles dokumentācijas izvērtēšana, līdzdalība laboratorisko izmeklējumu veikšanā);
Prasmes protokolu ievadīšanā PVD datu bāzē.
Spēs izskaidrot Pārtikas aprites valsts uzraudzības programmu:
Likumdošanas prasības pārtikas apritē;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) procedūras, instrukcijas, rīkojumus;
Spēs interpretēt iegūtos rezultātus un izveidot nepieciešamās rekomendācijas pārtikas aprites un uzraudzības jomā.