Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:3 / 4.5
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Sabiedrības veselība
Studiju kursa aprakstsPilns apraksts
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; Sabiedrības veselība

Mērķis

Prakses mērķis – dot iespēju studentiem nostiprināt teorētiskās zināšanas, iegūt studiju programmai atbilstīgu kompetenci un apgūt praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas attiecīgās jomas speciālistiem.

Priekšzināšanas

Mikrobioloģija, vides veselība, infekcijas slimības un epidemioloģija, pārtikas nekaitīguma sistēmas, pārtika un uzturs.

Rezultāti

Zināšanas

Zinās par pārtikas aprites un uzraudzības politiku Latvijā:
Pārtikas aprites valsts uzraudzību;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzdevumiem un mērķiem;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūru un funkcijas.

Prasmes

Studenta praktiskā dalība pārtikas uzņēmumu pārbaudēs:
Pārtikas uzraudzības monitoringa pasākumi (pārbaužu veikšana un dokumentēšana, HACCP/ paškontroles dokumentācijas izvērtēšana, līdzdalība laboratorisko izmeklējumu veikšanā);
Prasmes protokolu ievadīšanā PVD datu bāzē.

Kompetences

Spēs izskaidrot Pārtikas aprites valsts uzraudzības programmu:
Likumdošanas prasības pārtikas apritē;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) procedūras, instrukcijas, rīkojumus;
Spēs interpretēt iegūtos rezultātus un izveidot nepieciešamās rekomendācijas pārtikas aprites un uzraudzības jomā.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.