.
Ievads ķirurģiskajās slimībās uztura speciālistiem (KK_025)
Īsumā par studiju kursu
Struktūrvienība: Ķirurģijas katedra
Kredītpunkti / ECTS:1 / 1.5
Kursa vadītājs:Jānis Vilmanis
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Rehabilitācija
Studiju kursa aprakstsPilns apraksts
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; Ķirurģija
Mērķis
Sniegt iespēju studējošajiem apgūt zināšanas par diētas iespējām un attiecīgiem ierobežojumiem ķirurģisko slimību gadījumā.
Priekšzināšanas
1. – 4. semestru apmācības cikli cilvēka anatomijā, fizioloģijā, patofizioloģijā un slimību propedeitikā.
Rezultāti
Zināšanas
Studiju kursa apguves rezultātā students iegūst pamatzināšanas par vispārējās ķirurģijas principiem, diētas īpatnībām ķirurģiskiem un uroloģiskiem pacientiem, pacientu sagatavošanu operācijām un pēcoperācijas aprūpes īpatnībām.
Prasmes
Studiju kursa apguves rezultātā studējošais pratīs ievākt ķirurģisko pacientu anamnēzi, atpazīt biežākās vēdera dobuma ķirurģiskās slimības.
Kompetences
Studiju kursa apguves rezultātā studenti būs spējīgi izvērtēt ķirurģisko pacientu vispārējo stāvokli.