Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Šā gada sarunu festivālā LAMPA 20. un 21. augustā Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) pārstāvēs plašs ekspertu spektrs: psihiatri un citi ārsti, vecmātes, filozofi, psihologi, politologi, juristi, sociālie antropologi, komunikācijas speciālisti, kā arī esošie un svaigi uzņemtie studenti. Teju 30 mācībspēki, pētnieki un studenti dalīsies zināšanās un pieredzē vairākos pasākumos abās festivāla dienās. Augstskolas centrālais notikums būs sestdien, 21. augustā, plkst. 17.00, kad uz skatuves UZZIBSNĪ noritēs diskusija Ctrl+Alt+Del: kā būt laikmetā, kad tik viegli “izslēgt” visu, tostarp, zinātni.

RSU diskusija radusies, savienojot politoloģijas, komunikācijas, jurisprudences un sociālantropoloģijas skatījumu uz pandēmijas blakusparādībām, kas vērojamas sociālajā telpā. Kamēr valstisku lēmumu pieņēmēji ar mainīgiem panākumiem cenšas integrēt zinātni savā ikdienas darbā, krastmalas un feisbuka aktīvistu balsīs skan atteikšanās no visa zinātniskā, kas ir kā medusmaize dezinformācijas biznesmeņiem. Vai pieredzam zinātnes nāvi un, ja tā, vai sagaidāma arī augšāmcelšanās? Kā lai cieņpilni diskutē krasi viedokļu pretinieki, kad tīmeklis agresīvi virmo un indivīds labprāt ļaujas cancel kultūrai, nesaredzot robežas savām tiesībām uz brīvību? Šajā diskusijā tiksies sociālantropologs, RSU Komunikācijas fakultātes asociētais profesors Klāvs Sedlenieks, zvērinātā advokāte, RSU docente un vadošā pētniece Karina Palkova un fotogrāfs, RSU docents un studiju programmu vadītājs Alnis Stakle. Sarunu moderēs RSU Politikas zinātnes katedras lektore Elīna Vrobļevska.

Virknē citu festivāla diskusiju augstskolu pārstāvēs psihiatri prof. Māris Taube, Elmārs Tērauds un Ņikita Bezborodovs, RSU Otorinolaringoloģijas katedras vadītāja doc. Gunta Sumeraga, kardiologs un iekšķīgo slimību speciālists doc. Andris Skride, ārsti psihoterapeiti Artūrs Miksons, Natālija Bērziņa un Dace Krūmiņa, pediatre un RSU docētāja Dana Isarova, Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs, rezidents un RSU docētājs Artūrs Šilovs, vecmāte, psiholoģe Laila Laganovska, filozofs RSU doc. Ivars Neiders, RSU asoc. prof. politologs Edijs Bošs, politoloģijas doktorante un dzimumu vienlīdzības pētniece Elizabete Vizgunova, žurnāliste un studiju programmas Žurnālistika vadītāja Anna Peipiņa, žurnāliste un RSU doktorante Aija Kažoka, multimediju komunikācijas doktorante Baiba Baikovska, Komunikācijas fakultātes doc. Ivans Jānis Mihailovs, sociālantropologi Andris Šuvajevs un Andris Saulītis, RSU Absolventu asociācijas pārstāvis Juris Šleiers un citi.

Klātienē Cēsīs festivālu izbaudīt varēs, uzrādot ID kopā ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, bet diskusija Ctrl+Alt+Del: kā būt laikmetā, kad tik viegli “izslēgt” visu, tostarp, zinātni būs skatāma RSU Facebook kontā un festivāla LAMPA mājaslapā. Plašāka informācija par LAMPAS 2021 norisi var lasīt festivāla mājaslapā.