Pārlekt uz galveno saturu

Sociālo grupu uztura stratēģijas

Studiju kursa apraksts

Kursa apraksta statuss:Apstiprināts
Kursa apraksta versija:2.00
Kursa apraksta apstiprināšanas datums:26.08.2024 15:55:49
Par studiju kursu
Kursa kods:SUUK_294LKI līmenis:6. līmenis
Kredītpunkti:2.00ECTS:3.00
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; UzturzinātneMērķauditorija:Medicīnas pakalpojumi; Rehabilitācija
Studiju kursa vadītājs
Kursa vadītājs:Māra Kampara
Studiju kursa īstenotājs
Struktūrvienība:Rehabilitācijas katedra
Struktūrvienības vadītājs:
Kontaktinformācija:Rīga, Cigoriņu iela 3, spkatrsu[pnkts]lv, +371 67611559
Studiju kursa plānojums
Pilns laiks - 1. semestris
Lekcijas (skaits)6Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas)2Kopā lekciju kontaktstundas12
Nodarbības (skaits)5Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas)4Kopā nodarbību kontaktstundas20
Kopā kontaktstundas32
Nepilns laiks - 1. semestris
Lekcijas (skaits)6Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas)2Kopā lekciju kontaktstundas12
Nodarbības (skaits)5Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas)4Kopā nodarbību kontaktstundas20
Kopā kontaktstundas32
Studiju kursa apraksts
Priekšzināšanas:
Anatomijā, fizioloģijā, bioloģijā, bioķīmijā, pārtikas ķīmijā, sabiedrības veselībā, uztura pamatos, angļu valodā B2 līmenī. Dalība kursā - konkursa kārtībā saskaņā ar katedras noteikumiem.
Mērķis:
1. Sniegt starpkultūru, starptautiskas un starpprofesionālas mācīšanās un sadarbošanās pieredzi. 2. Uzlabot gan uztura jomai specifiskās, gan svešvalodas, kritiskās domāšanas, komandas darba, informācijas tehnoloģiju zināšanas un prasmes. 3. Veidot starptautisku sadarbības tīklu uztura jomā.
Tēmu saraksts (pilna laika studijas)
Nr.TēmaĪstenošanas formaSkaitsNorises vieta
1Ievads.Lekcijas2.00auditorija
2Sociālā grupa N1 un tās ar veselību saistītie aspekti.Lekcijas1.00auditorija
3Sociālā grupa N2 un tās ar veselību saistītie aspekti.Lekcijas1.00auditorija
4Sociālā grupa N3 un tās ar veselību saistītie aspekti.Lekcijas1.00auditorija
5Efektīvu komandu veidošana.Lekcijas1.00auditorija
6Starpdisciplināru un starptautisku komandu izveidošana un diskusijas par projekta tēmas izvēli.Nodarbības1.00auditorija
7Projekta idejas/mērķa grupas izvēles prezentēšana.Nodarbības1.00auditorija
8Projekta idejas/mērķa grupas izvēles precizēšana un zinātniskās literatūras analīze.Nodarbības1.00auditorija
9Paveiktā kopsavilkums un turpmāko patstāvīgi veicamo uzdevumu apspriešana.Nodarbības1.00auditorija
10Projekta noslēguma darba prezentēšana.Nodarbības1.00cits
Tēmu saraksts (nepilna laika studijas)
Nr.TēmaĪstenošanas formaSkaitsNorises vieta
1Ievads.Lekcijas2.00auditorija
2Sociālā grupa N1 un tās ar veselību saistītie aspekti.Lekcijas1.00auditorija
3Sociālā grupa N2 un tās ar veselību saistītie aspekti.Lekcijas1.00auditorija
4Sociālā grupa N3 un tās ar veselību saistītie aspekti.Lekcijas1.00auditorija
5Efektīvu komandu veidošana.Lekcijas1.00auditorija
6Starpdisciplināru un starptautisku komandu izveidošana un diskusijas par projekta tēmas izvēli.Nodarbības1.00auditorija
7Projekta idejas/mērķa grupas izvēles prezentēšana.Nodarbības1.00auditorija
8Projekta idejas/mērķa grupas izvēles precizēšana un zinātniskās literatūras analīze.Nodarbības1.00auditorija
9Paveiktā kopsavilkums un turpmāko patstāvīgi veicamo uzdevumu apspriešana.Nodarbības1.00auditorija
10Projekta noslēguma darba prezentēšana.Nodarbības1.00cits
Vērtēšana
Patstāvīgais darbs:
Patstāvīga zinātniskās literatūras studēšana un analīze, sadarbība ar komandas biedriem kopīga noslēguma darba sagatavošanā. Lai izvērtētu studiju kursa kvalitāti kopumā, studentam jāaizpilda studiju kursa novērtēšanas anketa Studējošo portālā.
Vērtēšanas kritēriji:
Dalība klātienes un attālinātā komandas darbā, regulārs progress noslēguma darba tapšanā un tā prezentācijas un prezentēšanas kvalitāte.
Gala pārbaudījums (pilna laika studijas):Ieskaite
Gala pārbaudījums (nepilna laika studijas):Ieskaite
Studiju rezultāti
Zināšanas:Studējošie pārzinās izvēlētās sociālās grupas uztura vajadzības un ar uzturu saistītos jautājumus veselības aprūpes sistēmas un politikas kontekstā.
Prasmes:Studējošie pratīs identificēt ar uzturu saistītas problēmas, rast risinājumus un sadarboties starptautiskā un starpdisciplinārā komandā.
Kompetences:Studējošie spēs patstāvīgi iegūt, kritiski izvērtēt un izmantot informāciju, risinot problēmas uztura jomā. Tiks iegūta starptautiskas sadarbības pieredze.
Bibliogrāfija
Nr.Atsauce
Obligātā literatūra
1World Health Organization
2Slimību profilakses un kontroles centrs
3Webster-Gandy, J., Madden, A., & Holdsworth, M. (Eds.). (2020). Oxford handbook of nutrition and dietetics (3rd ed.). Oxford University Press. https://doi.org/10.1093/med/9780198800132.001.0001
Papildu literatūra
1Hogeling, L., Lammers, C., Vaandrager, L., & Koelen, M. (2022). What works for vulnerable families? Interpretations of effective health promotion. Health Promotion International, 37(1), daab108
2Devine, A., & Lawliss, T., (Eds). Nutrition and vulnerable groups. (2019). MDPI - Multidisciplinary Digital Publishing Institute.