.
Prakse pārtikas aprites uzraudzībā
Studiju kursa apraksts
Kursa apraksta statuss:Apstiprināts
Kursa apraksta versija:3.00
Kursa apraksta apstiprināšanas datums:29.08.2024 11:14:45
Par studiju kursu | |||||||||
Kursa kods: | SVUEK_142 | LKI līmenis: | 6. līmenis | ||||||
Kredītpunkti: | 2.00 | ECTS: | 3.00 | ||||||
Zinātnes nozare: | Klīniskā medicīna; Sabiedrības veselība | Mērķauditorija: | Sabiedrības veselība | ||||||
Studiju kursa vadītājs | |||||||||
Kursa vadītājs: | Solvita Kļaviņa-Makrecka | ||||||||
Studiju kursa īstenotājs | |||||||||
Struktūrvienība: | Sabiedrības veselības institūts | ||||||||
Struktūrvienības vadītājs: | |||||||||
Kontaktinformācija: | Rīga, Kronvalda bulvāris 9, svekrsu[pnkts]lv, +371 67338307 | ||||||||
Studiju kursa plānojums | |||||||||
Pilns laiks - 1. semestris | |||||||||
Lekcijas (skaits) | 2 | Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas) | 2 | Kopā lekciju kontaktstundas | 4 | ||||
Nodarbības (skaits) | 0 | Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas) | 0 | Kopā nodarbību kontaktstundas | 0 | ||||
Kopā kontaktstundas | 4 | ||||||||
Studiju kursa apraksts | |||||||||
Priekšzināšanas: | Mikrobioloģija, vides veselība, infekcijas slimības un epidemioloģija, pārtikas nekaitīguma sistēmas, pārtika un uzturs. | ||||||||
Mērķis: | Prakses mērķis – dot iespēju studentiem nostiprināt teorētiskās zināšanas, iegūt studiju programmai atbilstīgu kompetenci un apgūt praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas attiecīgās jomas speciālistiem. | ||||||||
Tēmu saraksts (pilna laika studijas) | |||||||||
Nr. | Tēma | Īstenošanas forma | Skaits | Norises vieta | |||||
6 | Prakses ievadinstrukcija. | Lekcijas | 1.00 | auditorija | |||||
7 | Prakses saturs. | Lekcijas | 1.00 | auditorija | |||||
Vērtēšana | |||||||||
Patstāvīgais darbs: | Kopā ar prakses vadītāju students sastāda konkrētu prakses grafiku tādā veidā, lai būtu iespējams izpildīt visus prakses uzdevumus. Prakses laikā students regulāri ierakstīta prakses atskaitē izpildītos darbus. Atskaiti par praksi galīgā veidā students sagatavo prakses laikā un iesniedz izskatīšanai prakses vadītājam. Sagatavo prezentāciju prakses aizstāvēšanai. | ||||||||
Vērtēšanas kritēriji: | Piedalīšanās un aktivitāte prakses laikā. Prakses atskaite un prakses vadītāja atsauksme. Prakses aizstāvēšana. | ||||||||
Gala pārbaudījums (pilna laika studijas): | Aizstāvēšana (Prakse) | ||||||||
Gala pārbaudījums (nepilna laika studijas): | |||||||||
Studiju rezultāti | |||||||||
Zināšanas: | Zinās par pārtikas aprites un uzraudzības politiku Latvijā: Pārtikas aprites valsts uzraudzību; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzdevumiem un mērķiem; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūru un funkcijas. | ||||||||
Prasmes: | Studenta praktiskā dalība pārtikas uzņēmumu pārbaudēs: Pārtikas uzraudzības monitoringa pasākumi (pārbaužu veikšana un dokumentēšana, HACCP/ paškontroles dokumentācijas izvērtēšana, līdzdalība laboratorisko izmeklējumu veikšanā); Prasmes protokolu ievadīšanā PVD datu bāzē. | ||||||||
Kompetences: | Spēs izskaidrot Pārtikas aprites valsts uzraudzības programmu: Likumdošanas prasības pārtikas apritē; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) procedūras, instrukcijas, rīkojumus; Spēs interpretēt iegūtos rezultātus un izveidot nepieciešamās rekomendācijas pārtikas aprites un uzraudzības jomā. | ||||||||
Bibliogrāfija | |||||||||
Nr. | Atsauce | ||||||||
Obligātā literatūra | |||||||||
1 | Ministru kabineta noteikumi Nr.142, Rīgā 2005.gada 22.februārī Pārtikas un veterinārā dienesta nolikums |