.
Kursa darbs
Studiju kursa apraksts
Kursa apraksta statuss:Apstiprināts
Kursa apraksta versija:4.00
Kursa apraksta apstiprināšanas datums:26.08.2024 15:41:30
Par studiju kursu | |||||||||
Kursa kods: | SUUK_036 | LKI līmenis: | 7. līmenis | ||||||
Kredītpunkti: | 2.00 | ECTS: | 3.00 | ||||||
Zinātnes nozare: | Klīniskā medicīna | Mērķauditorija: | Medicīnas pakalpojumi | ||||||
Studiju kursa vadītājs | |||||||||
Kursa vadītājs: | Lolita Vija Neimane | ||||||||
Studiju kursa īstenotājs | |||||||||
Struktūrvienība: | Rehabilitācijas katedra | ||||||||
Struktūrvienības vadītājs: | |||||||||
Kontaktinformācija: | Rīga, Cigoriņu iela 3, spkrsu[pnkts]lv, +371 67611559 | ||||||||
Studiju kursa plānojums | |||||||||
Pilns laiks - 1. semestris | |||||||||
Lekcijas (skaits) | 0 | Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas) | 0 | Kopā lekciju kontaktstundas | 0 | ||||
Nodarbības (skaits) | 1 | Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas) | 2 | Kopā nodarbību kontaktstundas | 2 | ||||
Kopā kontaktstundas | 2 | ||||||||
Studiju kursa apraksts | |||||||||
Priekšzināšanas: | Sekmīgi apgūts studiju kurss ,,Bioloģiskā statistika.' | ||||||||
Mērķis: | Studiju kursa mērķis ir vērsts uz to, ka students veic pētījumu izvēlētajā veselības zinātnes vai medicīnas zinātnēs saistībā ar uzturzinātnes problemātiku, kura rezultāti apliecina sekmīgu maģistra studiju programmas apguvi un spējas radoši strādāt šajā jomā, ir izklāstīti atbilstoši zinātniskās objektivitātes, argumentācijas un ētikas prasībām labā literārā valodā un izmantojami zinātnē un praksē. | ||||||||
Tēmu saraksts (pilna laika studijas) | |||||||||
Nr. | Tēma | Īstenošanas forma | Skaits | Norises vieta | |||||
1 | Kursa darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; prasības un izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas). Kursa darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
Vērtēšana | |||||||||
Patstāvīgais darbs: | Studējoša patstāvigais darbs tiek organizēts individāli un /vai grupās. Studenta patstāvīgie uzdevumi 1.Kursa darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; 2.Kursa darba izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas; tēmas izvēle, mērķa un uzdevumu izvirzīšana, zinātniskās literatūras apkopošana un sistematizēšana, ekspermentālās daļas plānošana) un individuālas konsultācijas ar zinātnisko vadītāju. 3.Kursa darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu. | ||||||||
Vērtēšanas kritēriji: | Kursa kopējo vērtējumu veido rakstiski iesniegtā Kursa darba izvērtējums (50%), prezentācija (50%) kopējā maģistrantu un darba vadītāju seminārā. Studiju kursa apguve tā noslēgumā tiek vērtēta 10 ballu skalā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem 29.06.2015. lēmumu Nr. 211, vadoties pēc šādiem kritērijiem: iegūto zināšanu apjoms un kvalitāte; iegūtās prasmes; iegūtākompetence atbilstīgi plānotajiem studiju rezultātiem. | ||||||||
Gala pārbaudījums (pilna laika studijas): | Aizstāvēšana (Kursa darbs) | ||||||||
Gala pārbaudījums (nepilna laika studijas): | |||||||||
Studiju rezultāti | |||||||||
Zināšanas: | Izprot pētījumu veikšanas organizāciju; izprot zinātniski pētnieciskā darba metodoloģiju. | ||||||||
Prasmes: | Studiju programmā ietverto studiju kursu apguvē iegūtās zināšanas pielieto patstāvīgā uzturzinātnes problēmu pētniecībā, kas ietver pētījuma tēmas izvēli un pamatojumu, mērķu un uzdevumu izvirzīšanu, pētījuma jautājuma formulēšanu, pētījuma datu ieguves un analīzes metodes izvēli, zinātniskās literatūras atrašanu, zinātniskā pētījuma uzrakstīšanu un noformēšanu, pētījuma prezentācijas un diskusiju prasmes. | ||||||||
Kompetences: | Integrē iegūtās zināšanas un prasmes par pētījumu veikšanas organizēšanu un studiju procesā ietverto studiju kursu apguvē iegūtās zinašanas ar uzturzinātnes jomā risināmajiem jautājumiem. | ||||||||
Bibliogrāfija | |||||||||
Nr. | Atsauce | ||||||||
Obligātā literatūra | |||||||||
1 | Nolikums par maģistra darba izstrādāšanu un aizstāvēšanu | ||||||||
2 | Zinātniskā literatūra, kas izvēlēta atbilstoši Maģistra darba tēmai. | ||||||||
3 | Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai pārtikas zinātnē | ||||||||
Papildu literatūra | |||||||||
1 | Literatūra, kas nepieciešama konkrētā bakalaura darba izstrādei. | ||||||||
2 | Atbilstoši maģistra darba tēmai studiju programmā apgūto kursu aprakstos ietvertie informācijas avoti. | ||||||||
Citi informācijas avoti | |||||||||
1 | Augstskolu (LU, LLU, RSU) bibliotēkās pieejamās zinātniskās literatūras datu bāzes |