.
Maģistra darba izstrāde un aizstāvēšana
Studiju kursa apraksts
Kursa apraksta statuss:Apstiprināts
Kursa apraksta versija:3.00
Kursa apraksta apstiprināšanas datums:26.08.2024 15:42:00
Par studiju kursu | |||||||||
Kursa kods: | SUUK_040 | LKI līmenis: | 7. līmenis | ||||||
Kredītpunkti: | 20.00 | ECTS: | 30.00 | ||||||
Zinātnes nozare: | Pārtikas zinātne; Pārtikas procesi un iekārtas | Mērķauditorija: | Sabiedrības veselība | ||||||
Studiju kursa vadītājs | |||||||||
Kursa vadītājs: | Lolita Vija Neimane | ||||||||
Studiju kursa īstenotājs | |||||||||
Struktūrvienība: | Rehabilitācijas katedra | ||||||||
Struktūrvienības vadītājs: | |||||||||
Kontaktinformācija: | Rīga, Cigoriņu iela 3, suukrsu[pnkts]lv, +371 67611559 | ||||||||
Studiju kursa plānojums | |||||||||
Pilns laiks - 1. semestris | |||||||||
Lekcijas (skaits) | 0 | Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas) | 0 | Kopā lekciju kontaktstundas | 0 | ||||
Nodarbības (skaits) | 0 | Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas) | 0 | Kopā nodarbību kontaktstundas | 0 | ||||
Kopā kontaktstundas | 0 | ||||||||
Studiju kursa apraksts | |||||||||
Priekšzināšanas: | Studiju laikā apgūtās zināšanas un prasmes. | ||||||||
Mērķis: | Pilnveidot maģistrantu izpratni un prasmi patstāvīgi īstenot izstrādāto sava pētījuma projektu, kas apliecina teorētisko un praktisko zināšanu, metodisko un organizatorisko iemaņu apguvi uztura zinātnes nozarē. | ||||||||
Vērtēšana | |||||||||
Patstāvīgais darbs: | Studējoša patstāvigais darbs tiek organizēts individāli un /vai grupās. Studenta patstāvīgie uzdevumi: 1.Maģistra darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; 2. Maģistra darba izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas) tēmas izvēle, mērķa un uzdevumu izvirzīšana, zinātniskās literatūras apkopošana un sistematizēšana, ekspermentālās daļas plānošana un individuālas konsultācijas ar zinātnisko vadītāju; veikt teorētiski vai praktiski nozīmīgas uzturzinātnes problēmas risinājumu, izmantojot atbilstošas metodes vai metožu kopumu; kritiski izvērtēt iegūtos datus un darba tālāko attīstību 3.Maģistra darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu. | ||||||||
Vērtēšanas kritēriji: | Studiju kursa apguve tā noslēgumā tiek vērtēta 10 ballu skalā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem 29.06.2015. lēmumu Nr. 211, vadoties pēc šādiem kritērijiem: iegūto zināšanu apjoms un kvalitāte; iegūtās prasmes; iegūtākompetence atbilstīgi plānotajiem studiju rezultātiem. Kursa kopējo vērtējumu veido: 1.Maģistra darba (sagatavotā literatūras apskata un izpānotās eksperimentālas daļas) novērtējums atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas; maģistra darba prezentācija, atbildes uz zinātniskā recenzenta jautājumiem un diskusijas novērtējums - 100% (Maģistra darbu gala pārbaudījuma komisijas vērtējums) | ||||||||
Gala pārbaudījums (pilna laika studijas): | Aizstāvēšana (Maģistra darbs) | ||||||||
Gala pārbaudījums (nepilna laika studijas): | |||||||||
Studiju rezultāti | |||||||||
Zināšanas: | Izprot uzturzinātnes specialistu (maģistru) lomu sabiedrības veselības attīstībā: veicot sabiedrības izglītošanu, iesaistoties veselības programmu veidošanā, piedaloties pārtikas, uztura un veselības politikas veidošanā, un izstrādājot jaunus un veselīgus pārtikas produktus. Izprot teorētiskās un empīriskās pētniecības metodes un metodoloģijas uzturzinātnes nozarē un to starpdisciplināro būtību, veicot zinātniski pētniecisku darbu uzturzinātnes jomā. | ||||||||
Prasmes: | Prasme lietot apgūtās zināšanas pētījumu rezultātu analīzē, interpretācijā un atbilstoši izmantot literatūras avotus problēmas izklāstā un diskusijā, atbilstoši Eiropas augstākās izglītības telpas kvalifikāciju ietvarstruktūras 7. līmenim. | ||||||||
Kompetences: | Integrē studiju programmas teorētiskajos kursos iegūtās zināšanas un prasmes un iegūtās zinašanas un prasmes pētījumu veikšanas organizēšanā ar uzturzinātnes jomā risināmajiem starpdiscipilnārajiem jautājumiem, dodot jaunas inovatīvas zināšanas. | ||||||||
Bibliogrāfija | |||||||||
Nr. | Atsauce | ||||||||
Obligātā literatūra | |||||||||
1 | Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai pārtikas zinātnē | ||||||||
2 | Atbilstoši savai pētījuma jomai zinātnisko literatūras avotu apzināšana un izmantošana maģistra darba izstrādē. | ||||||||
3 | https://www.rsu.lv/sites/default/files/imce/Dokumenti/Nolik… | ||||||||
4 | PEN nutrition | ||||||||
Papildu literatūra | |||||||||
1 | Atbilstoši maģistra darba tēmai studiju programmā apgūto kursu aprakstos ietvertie informācijas avoti. | ||||||||
Citi informācijas avoti | |||||||||
1 | Augstskolu (LU, LLU, RSU) bibliotēkās pieejamās zinātniskās literatūras datu bāzes |