Pārlekt uz galveno saturu

Maģistra darba izstrāde un aizstāvēšana

Studiju kursa apraksts

Kursa apraksta statuss:Apstiprināts
Kursa apraksta versija:3.00
Kursa apraksta apstiprināšanas datums:26.08.2024 15:42:00
Par studiju kursu
Kursa kods:SUUK_040LKI līmenis:7. līmenis
Kredītpunkti:20.00ECTS:30.00
Zinātnes nozare:Pārtikas zinātne; Pārtikas procesi un iekārtasMērķauditorija:Sabiedrības veselība
Studiju kursa vadītājs
Kursa vadītājs:Lolita Vija Neimane
Studiju kursa īstenotājs
Struktūrvienība:Rehabilitācijas katedra
Struktūrvienības vadītājs:
Kontaktinformācija:Rīga, Cigoriņu iela 3, suukatrsu[pnkts]lv, +371 67611559
Studiju kursa plānojums
Pilns laiks - 1. semestris
Lekcijas (skaits)0Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas)0Kopā lekciju kontaktstundas0
Nodarbības (skaits)0Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas)0Kopā nodarbību kontaktstundas0
Kopā kontaktstundas0
Studiju kursa apraksts
Priekšzināšanas:
Studiju laikā apgūtās zināšanas un prasmes.
Mērķis:
Pilnveidot maģistrantu izpratni un prasmi patstāvīgi īstenot izstrādāto sava pētījuma projektu, kas apliecina teorētisko un praktisko zināšanu, metodisko un organizatorisko iemaņu apguvi uztura zinātnes nozarē.
Vērtēšana
Patstāvīgais darbs:
Studējoša patstāvigais darbs tiek organizēts individāli un /vai grupās. Studenta patstāvīgie uzdevumi: 1.Maģistra darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; 2. Maģistra darba izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas) tēmas izvēle, mērķa un uzdevumu izvirzīšana, zinātniskās literatūras apkopošana un sistematizēšana, ekspermentālās daļas plānošana un individuālas konsultācijas ar zinātnisko vadītāju; veikt teorētiski vai praktiski nozīmīgas uzturzinātnes problēmas risinājumu, izmantojot atbilstošas metodes vai metožu kopumu; kritiski izvērtēt iegūtos datus un darba tālāko attīstību 3.Maģistra darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu.
Vērtēšanas kritēriji:
Studiju kursa apguve tā noslēgumā tiek vērtēta 10 ballu skalā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem 29.06.2015. lēmumu Nr. 211, vadoties pēc šādiem kritērijiem: iegūto zināšanu apjoms un kvalitāte; iegūtās prasmes; iegūtākompetence atbilstīgi plānotajiem studiju rezultātiem. Kursa kopējo vērtējumu veido: 1.Maģistra darba (sagatavotā literatūras apskata un izpānotās eksperimentālas daļas) novērtējums atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas; maģistra darba prezentācija, atbildes uz zinātniskā recenzenta jautājumiem un diskusijas novērtējums - 100% (Maģistra darbu gala pārbaudījuma komisijas vērtējums)
Gala pārbaudījums (pilna laika studijas):Aizstāvēšana (Maģistra darbs)
Gala pārbaudījums (nepilna laika studijas):
Studiju rezultāti
Zināšanas:Izprot uzturzinātnes specialistu (maģistru) lomu sabiedrības veselības attīstībā: veicot sabiedrības izglītošanu, iesaistoties veselības programmu veidošanā, piedaloties pārtikas, uztura un veselības politikas veidošanā, un izstrādājot jaunus un veselīgus pārtikas produktus. Izprot teorētiskās un empīriskās pētniecības metodes un metodoloģijas uzturzinātnes nozarē un to starpdisciplināro būtību, veicot zinātniski pētniecisku darbu uzturzinātnes jomā.
Prasmes:Prasme lietot apgūtās zināšanas pētījumu rezultātu analīzē, interpretācijā un atbilstoši izmantot literatūras avotus problēmas izklāstā un diskusijā, atbilstoši Eiropas augstākās izglītības telpas kvalifikāciju ietvarstruktūras 7. līmenim.
Kompetences:Integrē studiju programmas teorētiskajos kursos iegūtās zināšanas un prasmes un iegūtās zinašanas un prasmes pētījumu veikšanas organizēšanā ar uzturzinātnes jomā risināmajiem starpdiscipilnārajiem jautājumiem, dodot jaunas inovatīvas zināšanas.
Bibliogrāfija
Nr.Atsauce
Obligātā literatūra
1Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai pārtikas zinātnē
2Atbilstoši savai pētījuma jomai zinātnisko literatūras avotu apzināšana un izmantošana maģistra darba izstrādē.
3https://www.rsu.lv/sites/default/files/imce/Dokumenti/Nolik…
4PEN nutrition
Papildu literatūra
1Atbilstoši maģistra darba tēmai studiju programmā apgūto kursu aprakstos ietvertie informācijas avoti.
Citi informācijas avoti
1Augstskolu (LU, LLU, RSU) bibliotēkās pieejamās zinātniskās literatūras datu bāzes