Pārlekt uz galveno saturu

Prakse pārtikas aprites uzraudzībā

Studiju kursa apraksts

Kursa apraksta statuss:Apstiprināts
Kursa apraksta versija:3.00
Kursa apraksta apstiprināšanas datums:29.08.2024 11:14:45
Par studiju kursu
Kursa kods:SVUEK_142LKI līmenis:6. līmenis
Kredītpunkti:2.00ECTS:3.00
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; Sabiedrības veselībaMērķauditorija:Sabiedrības veselība
Studiju kursa vadītājs
Kursa vadītājs:Solvita Kļaviņa-Makrecka
Studiju kursa īstenotājs
Struktūrvienība:Sabiedrības veselības institūts
Struktūrvienības vadītājs:
Kontaktinformācija:Rīga, Kronvalda bulvāris 9, svekatrsu[pnkts]lv, +371 67338307
Studiju kursa plānojums
Pilns laiks - 1. semestris
Lekcijas (skaits)2Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas)2Kopā lekciju kontaktstundas4
Nodarbības (skaits)0Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas)0Kopā nodarbību kontaktstundas0
Kopā kontaktstundas4
Studiju kursa apraksts
Priekšzināšanas:
Mikrobioloģija, vides veselība, infekcijas slimības un epidemioloģija, pārtikas nekaitīguma sistēmas, pārtika un uzturs.
Mērķis:
Prakses mērķis – dot iespēju studentiem nostiprināt teorētiskās zināšanas, iegūt studiju programmai atbilstīgu kompetenci un apgūt praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas attiecīgās jomas speciālistiem.
Tēmu saraksts (pilna laika studijas)
Nr.TēmaĪstenošanas formaSkaitsNorises vieta
6Prakses ievadinstrukcija.Lekcijas1.00auditorija
7Prakses saturs.Lekcijas1.00auditorija
Vērtēšana
Patstāvīgais darbs:
Kopā ar prakses vadītāju students sastāda konkrētu prakses grafiku tādā veidā, lai būtu iespējams izpildīt visus prakses uzdevumus. Prakses laikā students regulāri ierakstīta prakses atskaitē izpildītos darbus. Atskaiti par praksi galīgā veidā students sagatavo prakses laikā un iesniedz izskatīšanai prakses vadītājam. Sagatavo prezentāciju prakses aizstāvēšanai.
Vērtēšanas kritēriji:
Piedalīšanās un aktivitāte prakses laikā. Prakses atskaite un prakses vadītāja atsauksme. Prakses aizstāvēšana.
Gala pārbaudījums (pilna laika studijas):Aizstāvēšana (Prakse)
Gala pārbaudījums (nepilna laika studijas):
Studiju rezultāti
Zināšanas:Zinās par pārtikas aprites un uzraudzības politiku Latvijā: Pārtikas aprites valsts uzraudzību; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzdevumiem un mērķiem; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūru un funkcijas.
Prasmes:Studenta praktiskā dalība pārtikas uzņēmumu pārbaudēs: Pārtikas uzraudzības monitoringa pasākumi (pārbaužu veikšana un dokumentēšana, HACCP/ paškontroles dokumentācijas izvērtēšana, līdzdalība laboratorisko izmeklējumu veikšanā); Prasmes protokolu ievadīšanā PVD datu bāzē.
Kompetences:Spēs izskaidrot Pārtikas aprites valsts uzraudzības programmu: Likumdošanas prasības pārtikas apritē; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) procedūras, instrukcijas, rīkojumus; Spēs interpretēt iegūtos rezultātus un izveidot nepieciešamās rekomendācijas pārtikas aprites un uzraudzības jomā.
Bibliogrāfija
Nr.Atsauce
Obligātā literatūra
1Ministru kabineta noteikumi Nr.142, Rīgā 2005.gada 22.februārī Pārtikas un veterinārā dienesta nolikums