Uztura bagātinātāji un pārtikas piedevas (LU_007)
Īsumā par studiju kursu
Rezultāti
1) izprot uztura bagātinātāju un pārtikas piedevu ķīmisko sastāvu, un to ietekmi uz pārtikas produktu īpašībām un cilvēka veselību;
2) pārzin uztura bagātinātāju un pārtikas piedevu apriti reglamentējošos
1) Analizē un izvērtē pārtikas piedevu un uztura bagātinātāju ķīmisko sastāvu, pielietošanas iespējas un to iespējamo iedarbību uz pārtikas produktiem un cilvēka veselību;
2) Orientējas normatīvajos aktos ietvertajās norādēs, kuras saistošas uztura bagātinātāju un pārtikas piedevu apritē iesaistītajiem tirgus dalībniekiem.
Saskaņā ar normatīvajiem aktiem izprot, izvērtē, argumentēti izskaidro nepieciešamību pievienot vai nepievienot noteiktai pārtikas produktu grupai atļautās pārtikas piedevas; Argumentēti izskaidro gan speciālistiem, gan nespeciālistiem nepieciešamību papildināt vai nepapildināt tradicionālos pārtikas produktus ar uztura bagātinātājiem sabalansēta diennakts uztura nodrošināšanai.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturzinātne, UM | 1 | Maģistrs | Ierobežota izvēle |