RSU Sporta un uztura katedra 6. aprīlī aicina uz vieslekciju angļu valodā "Piebikstīšanas" metode – iespēja veselīgai pārtikas un ēdiena izvēlei (Nudging – a chance for helthy food choices) tiešsaistē, Zoom platformā.
Ik dienu pieņemam neskaitāmus lēmumus par pārtikas un ēdiena izvēli, un daudzi no šiem lēmumiem tiek pieņemti neapzināti. Tā sauktā piebikstīšanas metode (Nudging) tiek izmantota, lai padarītu vienkāršāku lēmumu pieņemšanu par pārtikas un ēdiena izvēli. "Piebikstīšanas" metode plaši tiek izmantota daudzās jomās, tajā skaitā, lai veicinātu veselīgākus ēšanas paradumus.
Lekcijā uzzināsiet par to, kas ir "piebikstīšanas" metode, kādi principi jāievēro šīs metodes izmantošanā, kādi līdz šim veikti zinātniskie atklājumi jau ir pieejami uztura un veselīgas pārtikas izvēles kontekstā.
Lekcijas vieslektores ir Hamburgas Lietišķo zinātņu universitātes profesores Sibylle Adams un Anja Carlsohn.
Lekcijas ieraksts
Projekts tapis ar Baltijas-Vācijas biroja atbalstu. Vieslekcija tiek organizēta projektā Sadarbības seminārs ar Vācijas un Lietuvas partneru organizācijām par "Piebikstīšanas" metodes izmantošanu.