Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Agnese Reine
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Mērķauditorija:Tiesību zinātne; Civilā un militārā aizsardzība
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes

Mērķis

Rast iespēju studentiem apgūt padziļinātas zināšanas par fizisko personas datu aizsardzību darba vietās, lai varētu nodrošināt tiesisku un efektīvu personāla pārvaldību, īpašu uzmanību pievēršot tieši no datu apstrādē iesaistīto (pārziņa, speciālista, operatora) tiesību skata punkta. Tāpat studiju kursa mērķis ietver padziļināti apgūt cilvēkresursu vadības jautājumus organizācijā, iepazīstināt studentus ar personāla vadības procesa un darba analīzes teorētiskajiem aspektiem, attīstīt praktiskās iemaņas darbā ar personālu, kā arī padziļināt zināšanas par darba tirgus struktūru un to raksturojošiem rādītajiem.

Priekšzināšanas

Iepriekš apgūts studiju kurss "Fizisko personas datu aizsardzība".

Rezultāti

Zināšanas

Pārzina fizisko personas datu apstrādes pamatprincipus un prasības tiesiskai datu apstrādei, veicot tiešos amata pienākumus, savu pilnvaru ietvaros. Orientējas cilvērkresursu pārvaldības teorijās.

Prasmes

Spēj piedāvāt risinājumu dažādos ar fizisko personas datu apstrādes specifiku saistītos praktiskos gadījumos. Spēj veidot iestādes cilvēkresursu politiku ievērojot fizisko personu datu apstrādes prasības.

Kompetences

Analizē un praktiski pielieto profesionālajā darbībā iegūtās zināšanas fizisko personas datu un cilvēkresursu pārvaldības jomā. Analizē un prezentē pamatotus risinājumus.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Ekonomiskā drošība, EDNM 3MaģistrsObligāts