.
Pārtikas produktu tehnoloģija (LBTU_001)
Īsumā par studiju kursu
Struktūrvienība: Veselības un sporta zinātņu fakultāte
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Lolita Vija Neimane
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Valoda:Latviešu
Rezultāti
Zināšanas
Raksturo pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas, to ietekmi uz produktu sastāvu un kvalitāti;
Prasmes
Izvērtē pārtikas izejvielu sastāvu, to uzturvērtību, uzturvielu maiņu pārtikas produktu ražošanā, izprot pamatprincipus noteiktu pārtikas produktu ražošanā, lietoto procesu pamatotību, to nozīmi pārtikas nekaitīguma nodrošināšanā un uzturvērtības saglabāšanā;
Kompetences
1) izvērtē pārtikas produktu ražošanā noritošos procesus, to ietekmi uz pārtikas produktu sastāvu un kvalitāti;
2) konsultē pārtikas produktu lietotājus par produktu izvēli, to uzturvērtību;
3) skaidro pārtikas produktu ražošanā lietoto procesu nepieciešamību, pārtikas produktu sastāvā esošo pārtikas piedevu, u.c. ražošanas palīglīdzekļu pamatotību.
Plānojums
Plānošanas periods:2025. gada pavasara semestris
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturzinātne, UM | 2 | Maģistrs | Obligāts |