Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Jānis Baumanis
Studiju tips:Nepilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Civilā un militārā aizsardzība; Tiesību zinātne
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes

Mērķis

Sniegt iespēju iegūt zināšanas par interešu konflikta novēršanu un apkarošanu valsts amatpersonu darbībā, kā arī radīt iespēju attīstīt un pilnveidot iemaņas un prasmes, praktiski izmantot iegūtās zināšanas un interešu konflikta novēršanu un apkarošanu valsts amatpersonu darbību reglamentējošās tiesību normas. Uzdevumi: Dot iespēju: 1) atklāt studiju kursa „Valsts amatpersonu interešu konflikti” būtību un vietu citu publisko studiju kursu sistēmā; 2) izprast valsts amatpersonu interešu konfliktu novēršanu un apkarošanu īstenojošo iestāžu vietu un lomu visā tiesību aizsardzības iestāžu sistēmā; 3) apgūt valsts amatpersonu interešu konflikta terminoloģiskos aspektus; 4) iegūt zināšanas par valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas praktiskajiem un teorētiskajiem aspektiem; 5) iegūt zināšanas par valsts amatpersonu interešu konflikta apkarošanas praktiskajiem un teorētiskajiem aspektiem.

Priekšzināšanas

Tiesību teorijas pamatkursa apguve.

Rezultāti

Zināšanas

Studiju kurss ļaus iegūt zināšanas par interešu konflikta novēršanu un apkarošanu valsts amatpersonu darbībā, kā arī par krimināltiesību un daļēji arī kriminālprocesa tiesību doktrīnu, tiesisko regulējumu un judikatūru saistībā ar noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā. Studenti iegūs zināšanas par pienākumiem, lai novērstu savu atrašanos interešu konflikta situācijā, kā arī par informēšanas kanāliem un kārtību saistībā ar citu amatpersonu interešu konfliktiem.

Prasmes

Apgūstot studiju kursu, studenti iegūs vispārīgas prasmes un iemaņas kvalificēt tiesībpārkāpumus valsts institūciju dienestā, saistībā ar interešu konflikta situāciju. Kā arī, tiks iegūtas vispārīgas prasmes un iemaņas, kas ir saistītas ar minēto kategoriju tiesībpārkāpumu izmeklēšanu. Tiks iegūtas zināšanas par valsts amatpersonu rīcību, konstatējot valsts amatpersonu interešu konfliktu.

Kompetences

Studiju kursa apguve ļaus studentam iegūt zināšanas, prasmes un iemaņas orientēties tiesībpārkāpumu valsts institūciju dienestā, saistībā ar interešu konflikta situāciju, novēršanas un apkarošanas īpatnībās.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.