Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Andris Melkers
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Tiesību zinātne; Civilā un militārā aizsardzība
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Tiesību zinātnes

Mērķis

Nodrošināt studējošiem iespēju apgūt zināšanas par policijas iestāžu kompetenci un darba organizāciju licencēšanas un atļauju sistēmas jomā. Uzdevumi: 1. Sniegt studējošiem zināšanas par Valsts policijas uzdevumiem un kompetenci licencēšanas un atļauju sistēmas jomā. 2. Sniegt studējošiem zināšanas par apsardzes darbības licencēšanu un apsardzes darbinieku sertificēšanu. 3. Sniegt studējošiem zināšanas par detektīvdarbības licencēšanu un sertificēšanu. 4. Sniegt studējošiem zināšanas par ieroču, speciālo līdzekļu, sprāgstvielu un pirotehnisko izstrādājumu aprites uzraudzību.

Priekšzināšanas

Nav nepieciešamas.

Rezultāti

Zināšanas

Studiju priekšmeta apguves rezultātā studenti iegūs zināšanas, kas palīdzēs izprast Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas jomu, kā arī tās nākotnes attīstības tendences un tās mijiedarbību ar citu Valsts policijas struktūrvienību, tiesībaizsardzības un drošības institūciju darbību iekšējās valsts sabiedriskās kārtības un drošības stiprināšanā.

Prasmes

Studiju priekšmeta apguves rezultātā studenti iegūs prasmes, kas palīdzes iegūtās zināšanas pielietot savā ikdienas darbā, saskaroties ar likumpārkāpumiem apsardzes darbības, detektīvdarbības, ieroču aprites, pirotehnisko izstrādājumu, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu izstrādājumu aprites jomās, kas vienlaikus veicinās sabiedriskās kārtības un drošības stiprināšanu kopumā. Turklāt, balstoties uz iegūtajām zināšanām, students spēs ar analītisku pieeju izpildīt praktiskus uzdevumus, kas ir Valsts policijas kompetencē licencēšanas un atļauju sistēmas jomā.

Kompetences

Studiju priekšmeta apguves rezultātā studenti spēs demonstrēt plašas vispārējās zināšanas Valsts policijas licencēšanas un atļauju sistēmas jautājumos un kompetencēs, spēs paplašināt savu redzesloku un orientēties mūsdienu jaunākajās attiecīgās jomas aktualitātēs, kā arī izklāstīt savu viedokli, to argumentējot, izvirzot jaunas idejas patstāvīgos pētījumos.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Policijas darbs, PDida 3BakalaursIerobežota izvēle
Policijas darbs, PDNida 3BakalaursIerobežota izvēleAndris Melkers