Pārlekt uz galveno saturu
Skolēniem

Ignatu Taraņenko (attēlā) ikdienā var satikt lielākoties sporta klubos, vadot grupu un privātās nodarbības. Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) Ignats ir absolvējis pat divas studiju programmas, Fizioterapija un Veselības sporta speciālists (VSS).

ignats_taranenko.png

Pastāsti par sevi un kā pieņēmi lēmumu studēt RSU studiju programmā Veselības sporta speciālists?

Jau laikā, kad studēju fizioterapiju, aizrāvos ar fitnesu, grupu nodarbību vadīšanu un kopumā veselības vingrošanu, apzinoties to, cik tā ir svarīga un nepieciešama cilvēka ikdienā. Tiklīdz pabeidzu savas pirmās studijas, pieņēmu lēmumu paaugstināt savu trenera līmeni un devos studēt RSU studiju programmā Veselības sporta speciālists.

Ko tev ir devušas šīs studijas?

Studiju laikā nostiprināju zināšanas sporta jomā, verbālā komunikācijā, kā arī kārtējo reizi pārliecinājos, ka esmu savā īstajā vietā, savā profesijā. Pats galvenais, ko esmu ieguvis studiju laikā, bija iespēja pievienoties VSS programmas pasniedzēju sastāvam, gūt pieredzi nodarbību vadīšanā universitātē un veiksmīgi novadīt divus studiju kursus un kursa sadaļas – Ieskats dažādos fitnesa nodarbību veidos un Mūsdienu aktualitātes fitnesā, kā arī pilnveidot citas aktuālas vingrošanas metodes un tehnikas veselībai.

Man šis profesionālās darba dzīves posms bija gana izaicinošs, emocionāli piepildīts un ļoti aizraujošs, un man tas patika.

Kāpēc ieteiktu citiem studēt programmā Veselības sporta speciālists?

Studēt universitātē nozīmē ne tikai gūt augstāko izglītību, bet arī piedzīvot dažādas situācijas studiju laikā, mācīties tās risināt, diskutēt, prezentēt sevi, paplašināt savu redzesloku, bet pats galvenais – saprast, vai esi izvēlējies īsto vietu un profesiju.

Īsumā: ja tava sirdslieta ir kustība, veselība, fitness un labbūtība, un tu esi iekšēji pārpildīts no sajūtām un emocijām par to, ka esi kopā ar cilvēkiem vienā un tajā pašā mirklī, vienā kustībā un plūsmā, tad šī profesija ir tev, un tevi gaidīs VSS programmā!

Fitnesa trenera profesija nav prieka pēc, jo tu satiec cilvēkus viņu kā grūtākajā, tā arī labākajā dzīves posmā, un tev jābūt gatavam būt viņu atbalstam labākas labsajūtas un ikdienas ceļojumā. Nešaubīgi vingrotāju smaids, prieks un pateicība ir fundamentāls uzlādes avots.

ignats_taranenko_1.png