Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Tradicionālie pasākumi

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Ārvalstu studentu asociācijas (ĀSA) prezidente Barbara Silva dalās piedzīvotajā un spilgtākajos mirkļos no nesen notikušā RSU sporta un aktīvās atpūtas festivāla “Taurenis”, ko 8. jūnijā rīkoja RSU Studējošo pašpārvalde (SP). Tajā piedalījās arī ĀSA komanda, izbaudot sportisku un jautru nedēļas nogali.

"ĀSA komandā bija 12 dalībnieku," pastāstīja Barbara. "Astoņi pārstāvēja pašreizējo ĀSA valdi, savukārt pārējie bija iepriekšējie ĀSA biedri, daži RSU studenti, kuri regulāri palīdz mums pasākumu rīkošanā. Mūsu komandai pievienojās pat students no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU)". Šī daudzveidīgā komanda pārstāvēja ĀSA, parādot savu komandas garu un sadarbības spējas.

Taurenis 2024

No kreisās: Vijan Perera (ĀSA aktīvists), Wafaa Valiyakathu (ĀSA integrācijas un sporta virziena vadītāja) un Linda Vuong (bijusī ĀSA medicīnas zinātnes virziena vadītāja). Foto no ĀSA arhīva

Dalībnieki sacentās vairākos sporta veidos, tostarp futbolā, karogfutbolā, pludmales volejbolā, strītbolā un komandu stafetē ar jautru šķēršļu joslu. "Manuprāt, mums vislabāk veicās pludmales volejbolā un strītbolā. Neliels treniņš pirms spēlēm mums noteikti nebūtu nācis par ļaunu, taču mēs lieliski pavadījām laiku!" atzina Barbara.

Taurenis 2024

 ĀSA komanda spēlē karogfutbolu. Foto no ĀSA arhīva

Festivāls sākās ar atklāšanas ceremoniju, kurā dalībniekus sveica RSU rektors un SP priekšsēdētāja. "Sestdienu un svētdienu pavadījām, spēlējot sporta spēles, savukārt vakarā omulīgā atmosfērā baudījām barbekjū pie ezera!" stāstīja Barbara. Dalībnieki pavadīja neaizmirstamu nedēļās nogali šajā pasākumā, kas apvienoja gan sportiskās, gan arī sabiedriskās aktivitātes. 

Atskatoties uz komandas sniegumu, Barbara atzina, ka 

"ĀSA izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu strītbolā, taču vienīgās mūsu izcīnītās balvas ir lieliskas atmiņas, dažas skrambas un pieredze".

Taurenis 2024

ĀSA komanda spēlē futbolu. Foto no ĀSA arhīva

Pēc Barbaras domām, pasākuma lieliskākā daļa bija barbekjū: "Spilgtākais brīdis noteikti bija sestdienas vakarā studentu rīkotais barbekjū! Bija tik jauku kopā ar komandas biedriem baudīt lielisku ēdienu garas dienas noslēgumā pēc spraigām fiziskām aktivitātēm, lūkojoties uz saulrietu ezera krastā, kad sprakšķošās uguns liesmas izgaismo mūsu vēsās sejas! Šī bija mana pēdējā iespēja piedalīties Taurenī pirms universitātes absolvēšanas, un šis noteikti bija lielisks veids, kā atvadīties...”

Taurenis 2024

No kreisās: Karlīna Emīlija Melberga (SP starptautiskā virziena vadītāja) un Barbara Silva (ĀSA prezidente). Foto no ĀSA arhīva