Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) darbinieku kopsapulcē otrdien, 11. jūnijā, viesojās Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors, prorektori un departamentu vadītāji, lai pārrunātu aktuālos LSPA un RSU apvienošanās jautājumus.

Tikšanās laikā tika apspriesta sadarbība pētniecībā, studiju programmu salāgošana, personāla jautājumi, infrastruktūras pārņemšana, izmaiņas IT un citās iekšējās sistēmās, kā arī citi svarīgi procesi. Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumu LSPA šā gada 1. jūlijā integrēs RSU, saglabājot tās identitāti, zīmolu, kā arī akadēmisko un zinātnisko brīvību.

Plaši apmeklētajā LSPA kopsapulcē RSU vadība iepazīstināja ar izmaiņām, kas stāsies spēkā pēc 1. jūlija. RSU pārņems visas tiesības un saistības, kuras attiecas uz LSPA, izstrādājot saskaņotu attīstības stratēģiju un veidojot vienotu veselības un sporta zinātnes ekosistēmu. Plānots, ka trīs līdz piecu gadu laikā tiks nodrošināta kvalitatīva, starptautiski konkurētspējīga, pētniecībā balstīta augstākā izglītība un laba pārvaldība. RSU resursi nodrošinās augstāku kvalitāti izglītības studijām un pētniecībai, turklāt augstskolas varēs kopīgi izmantot IT sistēmas, projektu vadības, juridiskos un citus resursus. 

RSU rektors prof. Aigars Pētersons iezīmēja galvenos RSU un LSPA kopīgās nākotnes virzienus – digitalizāciju, pētniecības attīstību, starptautiskuma un izglītības kvalitātes celšanu. “LSPA ir kompetence sporta zinātnē un pedagoģijā, tāpēc ceram, ka kopīgā sadarbībā to attīstīsim, meklēsim iespējas modernas sporta infrastruktūras un konkurētspējīgu studiju programmu attīstībai. Jau esam veiksmīgi sākuši darboties kopīgos pētniecības projektos, piemēram valsts pētījumu programmā Sports, kā arī citos starpdisciplināros pētījumos,“ pauda RSU rektors. 

“Konsolidācija paver iespējas attīstīt studiju programmas, kļūt konkurētspējīgiem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē, izvirzot visaugstākās prasības studiju programmu kvalitātei, īpaši sporta zinātnē. Šobrīd Latvijā trūkst sporta speciālistu, un mūsu uzdevums ir sagatavot pietiekamu skaitu augsti kvalificētu un akadēmiski izglītotu nozares profesionāļu, kuri spēj atbilstoši risināt mūsdienu sporta dzīves izaicinājumus un pārvaldību,” ievadot pasākumu, uzsvēra LSPA rektors asoc. prof. Kalvis Ciekurs. “RSU ir studentcentrēta augstskola, kurā īpaši svarīga ir studiju procesa nepārtrauktība un kvalitāte. Tāpēc studiju procesā neplānojam būtiskas izmaiņas un LSPA studentiem studijas turpināsies saskaņā ar pašreizējiem nosacījumiem.”

Paredzams, ka nākamajā akadēmiskajā gadā studiju process LSPA studiju programmās, kā ierasts, norisināsies LSPA ēkā Brīvības gatvē 333. Studiju procesa nepārtrauktību nodrošinās pieredzējušie LSPA docētāji un administratīvais personāls. Šobrīd jau ar 90 % LSPA darbiniekiem ir noslēgts darba līgums par darba uzsākšanu RSU no 1. jūlija.

Papildu informācijai