Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Darbiniekiem

21. jūnijā Latvijas Ārstu biedrībā notika Pirmā vispasaules latviešu ārstu kongresa 35 gadu jubilejai veltīts svinīgs sarīkojums, kura laikā Latvijas jaunajiem ārstiem un medicīnas studentiem tika pasniegtas Latvijas Medicīnas Fonda (LMF) un Prof. Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendijas. LMF viceprezidents Latvijā prof. Dainis Krieviņš pasniedza Latvijas Medicīnas Fonda Zariņu stipendijas astoņiem izciliem kolēģiem, savukārt Prof. Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendijas astoņiem medicīnas studentiem pasniedza Latviešu ārstu un zobārstu apvienības (LĀZA) vicepriekšsēde prof. Daina Dreimane.

Zariņu stipendiju šogad saņēma RSU docētāji Kaspars Šetlers (Anestezioloģijas un reanimatoloģijas katedra) un Andra Krūmiņa (Iekšķīgo slimību katedra), kā arī Medicīnas fakultātes piektā gada students Roberts Kārkliņš. Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendijas, kas tradicionāli tiek piešķirtas labākajiem vecāko kursu studentiem, ieguvēju vidū ir mūsu sestā gada studenti Anastasija Solodjankina un Arnis Birze, savukārt veicināšanas stipendija tika pasniegta piektā gada medicīnas studentam Artūram Niedrītim. A. Birze saņēma arī īpašo balvu no dr. Edītes Lazovskas – prof. Ilmāra Lazovska grāmatu Klīniskie simptomi un sindromi.

lmf_stipendiati_2024.png

RSU Iekšķīgo slimību katedras pasniedzēja Andra Krūmiņa (ceturtā no kreisās), Anestezioloģijas un reanimatoloģijas katedras asistents Kaspars Šetlers (piektais no kreisās) un RSU Medicīnas fakultātes students Roberts Kārkliņš kopā ar citiem LMF stipendiātiem, prof. Bertramu Zariņu (centrā), LĀZA un LMF administratori dr. Kamenu Kaidaku un prof. Daini Krieviņu (no labās).

laza_stipendiati_2024.png

RSU Medicīnas fakultātes studenti Anastasija Solodjankina (trešā no kreisās), Arnis Birze (otrā rindā ceturtais no kreisās) un Artūrs Niedrītis (no labās) kopā ar citiem LĀZA stipendiātiem, dr. Edīti Lazovsku (pirmā no kreisās), dr. Annemariju Linaresu (otrā no kreisās), Latvijas Ārstu biedrības valdes locekli dr. Jāni Vētru (ceturtais no kreisās), RSU Medicīnas fakultātes dekāni prof. Janu Pavāri (piektā no kreisās), LĀZA un LMF administratori dr. Kamenu Kaidaku (sestā no kreisās).

Sveicam mūsu studentus un docētājus!

Aicināto viesu vidū bija Pirmā vispasaules latviešu ārstu kongresa organizatori un dalībnieki. Svinīgajā sarīkojumā sveica prof. Haraldu Jansonu kā vienu no kongresa organizatoriem, LĀB prezidente dr. Ilze Aizsilniece viņam pasniedza Latvijas Ārstu biedrības augstāko apbalvojumu – goda zīmi Cilvēcības laiks jeb Tempus Hominis. Prof. Jānis Vētra teica skaistu un vērtīgu apsveikuma runu par prof. Haralda Jansona lielo ieguldījumu traumatoloģijas un ortopēdijas un biomehānikas attīstībā Latvijā. Ar savām atmiņām par pirmā kongresa laiku dalījās tā organizatori prof. Bertrams Zariņš, kurš bija ieradies Latvijā šā notikuma dēļ, prof. Viesturs Boka un dr. Uldis Līkops.

Pirmais vispasaules latviešu ārstu kongress atvēra Latvijai vārtus uz medicīnu pasaulē un trimdas latviešiem ceļu uz Latviju.