Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:3.33 / 5
Kursa vadītājs:Artis Birziņš
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Mērķauditorija:Uzņēmējdarbības vadība; Vadībzinātne
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Vadībzinātne

Mērķis

Kursa mērķis ir attīstīt studentu prasmes, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi darbotos arvien vairāk mainīgajā pasaulē. Studenti iegūs dziļu izpratni par galvenajām tendencēm un tehnoloģijām, kas veido mūsu nākotni. Kursā tiks apgūtas nākotnes domāšanas metodes, kas nepieciešamas tālredzīgas prognozēšanas un stratēģiju izstrādei, lai sasniegtu gan personiskos, gan profesionālos, gan sabiedrības mērķus. Tas ļaus studentiem ne tikai reaģēt uz nākotnes izaicinājumiem, bet arī aktīvi veidot to, izmantojot inovatīvas pieejas un rīkus.

Priekšzināšanas

Gaidīti ir studenti, kuriem piemīt ziņkārība un atvērta prāta pieeja dažādu jomu, perspektīvu un nākotnes scenāriju pētīšanai. Būtiska ir gatavība aktīvi piedalīties diskusijās. Šie priekšnoteikumi nodrošinās, ka studenti ir gatavi pilnvērtīgi iesaistīties kursa aktivitātēs, apmainīties ar idejām un veidot tālredzīgas stratēģijas.

Rezultāti

Zināšanas

Pabeidzot kursu "Nākotnes domāšana un stratēģija", studenti apgūs plašu zināšanu un prasmju kopumu, kas nepieciešams izaugsmei strauji mainīgā globālā un biznesa vidē. Kursa ietvaros tiks izklāstītas un praktiski apgūtas metodes nākotnes scenāriju izveidei un ilgtermiņa stratēģiskās plānošanas tehnikas, ļaujot studentiem izprast un prognozēt globālas tendences. Apgūstot šīs zināšanas, studenti spēs analizēt un pielāgoties ekonomiskajām, sociālajām un tehnoloģiskajām pārmaiņām, kā arī veiksmīgi izstrādāt ilgtspējīgas stratēģijas, kas atbilst mūsdienu un nākotnes prasībām un izaicinājumiem.

Prasmes

Studenti apgūs tendenču identificēšanas un interpretācijas prasmes - analizēt industriju, tehnoloģiju un tirgus un sociālās tendences. Studenti iemācīsies arī izstrādāt detalizētus nākotnes scenārijus, kas ļaus organizācijām sagatavoties iespējamām izmaiņām, kā arī iezīmēt un plānot stratēģiskus projektus. Tāpat kursā uzsvars tiks likts uz komunikācijas un prezentāciju veidošanas prasmēm, lai studenti varētu skaidri un pārliecinoši izklāstīt savas idejas un stratēģiskos plānus. Studenti apgūs iztēles līderības un radošu risinājumu izstrādes prasmes, kas nepieciešamas, lai efektīvi risinātu potenciālās problēmas un izmantotu nākotnes iespējas.

Kompetences

Studenti attīstīs virkni būtisku kompetenču, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi vadītu un pielāgotos nākotnes izaicinājumiem un iespējām.
Stratēģiskā domāšana - ļauj analizēt globālās tendences un izstrādāt ilgtspējīgas stratēģijas.
Nākotnes scenāriju izstrādes prasme - nodrošina spēju plānot mainīgajos apstākļos.
Inovāciju veicināšana, atbilstoši nākotnes vajadzībām.
Efektīvu lēmumu pieņemšana kompleksās situācijās - balstoties uz datiem un nākotnes prognozēm.
Pārmaiņu vadība - ietver cilvēku motivēšanu un vadīšanu.
Kritiskās domāšanas un problēmu risināšanas kompetence, kas ļauj identificēt un efektīvi risināt izaicinājumus.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Starptautiskais bizness un tiesības, SBTMe1MaģistrsObligātsArtis Birziņš
Starptautiskais bizness un tiesības, SBTM1MaģistrsObligātsArtis Birziņš
Starptautiskā mārketinga un biznesa vadība, SMBVM1MaģistrsObligātsArtis Birziņš
Starptautiskā mārketinga un biznesa vadība, SMBVMe1MaģistrsObligātsArtis Birziņš