Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Beate Evelīna Dišlere
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:Visiem līmeņiem
Mērķauditorija:Farmācija; Sociālā antropoloģija; Sociālā labklājība un sociālais darbs; Ārstniecība; Pedagoģija; Rehabilitācija; Tiesību zinātne; Vadībzinātne; Psiholoģija; Medicīnas pakalpojumi; Māszinības; Veselības vadība; Informācijas un komunikācijas zinātne; Civilā un militārā aizsardzība; Tiesību zinātne; Socioloģija; Sporta treneris; Tirgzinības un reklāma; Vecmāšu zinības; Politikas zinātne; Uzņēmējdarbības vadība; Dzīvās dabas zinātnes; Personu un īpašuma aizsardzība; Zobārstniecība; Medicīnas tehnoloģijas; Bioloģija; Klīniskā farmācija; Sabiedrības veselība; Komunikācijas zinātne
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Psiholoģija; Vispārīgā psiholoģija

Mērķis

Veidot vispārīgu priekšstatu par sporta psiholoģijas zinātni, galvenajiem sporta psiholoģijas virzieniem, sportistu psiholoģisko sagatavotību un fizisko aktivitāšu ietekmi uz psiholoģisko veselību.

Priekšzināšanas

Pamatzināšanas psiholoģijā.

Rezultāti

Zināšanas

Studenti spēj parādīt padziļinātas zināšanas un izpratni par sporta psiholoģiju, identificē un integrē sporta psihologa galvenos pienākumus darbā ar sportistiem. Uzskaita galvenos sportista sacensību sniegumu ietekmējošos faktorus un spēj patstāvīgi analizēt katru no gadījumiem, piedāvājot savu risinājumu tā uzlabošanai. Studenti nosauc un raksturo sportistu stresa mazināšanas tehnikas. Identificē faktorus un apstākļus, kuri var negatīvi ietekmēt sportista psihisko veselību. Izskaidro veiksmīgas komunikācijas un attiecību veidošanas prasmes ar sportā iesaistītajām personām.

Prasmes

Studenti patstāvīgi spēj pielietot iegūtās zināšanas un prasmes, lai izvēlētos atbilstošākās tehnikas darbā ar sportistiem.
Pārzina psihologa lomu sporta vidē un praktiski demonstrē dažādas tehnikas, strādājot ar sportistiem.
Spēj argumentēti izskaidrot un diskutēt par sporta psiholoģijas jautājumiem un pamatjēdzieniem.

Kompetences

Spēj patstāvīgi analizēt gadījumus un formulēt darbības plānu, pamatojot savu izvēli.
Spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, analizējot konkrētos gadījumus.
Izprot profesionālās darbības ietekmi un sabiedrību un sporta vidi.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.