Pārlekt uz galveno saturu
Skolēniem
Topošajiem studentiem
Skolotājiem
Uzņemšana

No 22. līdz 24. jūlijam RSU Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) turpinās dokumentu pieņemšana nepilna laika neklātienes studijām bakalaura programmā Sporta zinātne un nepilna laika klātienes studijām programmā Fizioterapija un Veselība, fiziskā aktivitāte un drošība.

Nepilna laika studijās nav valsts apmaksātu budžeta vietu. Studenti var pretendēt uz studiju kredītu studiju maksas segšanai. Reflektantus imatrikulē studiju programmās, ja noslēgts studiju līgums un iemaksāta studiju maksa par pirmo semestri.

Lai pieteiktos studijām, interesenti aicināti reģistrēties pieteikšanās sistēmā RSU uzņemšana. Šogad visu uzņemšanas procesu topošie studenti varēs veikt ne tikai klātienē, bet arī attālināti, piesakoties studijām ar latvija.lv autorizācijas starpniecību, bet līgumu slēgt, izmantojot drošu elektronisko parakstu. Aicinām studentus plaši izmantot iespēju visu uzņemšanas procesu kārtot elektroniski, vienlaikus atgādinot, ka drošs elektroniskais paraksts iegūstams nedēļas laikā, piesakoties www.eparaksts.lv.

Dokumentus var iesniegt arī klātienē, ierodoties RSU LSPA (Rīgā, Brīvības gatvē 333, 227. telpā) no 22. līdz 24. jūlijam plkst. 10–17.

Dokumentu iesniegšana un noformēšana studijām – 30 EUR.

Saziņai ar LSPA Uzņemšanas komisiju, lai konsultētos par studiju iespējām un uzņemšanas nosacījumiem, var izmantot e-pastu uznemsanaatlspa[pnkts]lv vai tālruņa numuru 29328410. Uzņemšanas komisijas atbildīgā sekretāre Ieva Stecenko.

Nepilna laika studijas
profesionālajās bakalaura programmās

Sporta zinātne

Studiju ilgums: četri gadi un seši mēneši
Studiju maksa: 1983,75 EUR
Iegūstamā kvalifikācija: programmas Sporta zinātne absolventi iegūst divas specialitātes, piemēram, sporta skolotājs un treneris vai sporta skolotājs un menedžeris, vai rekreācijas (fizisko, garīgo un emocionālo spēju atjaunošana brīvajā laikā) speciālists un treneris. Iespējamas arī citas kvalifikāciju kombinācijas.

Iestājpārbaudījumi fiziskajā sagatavotībā nav jākārto.

Veselība, fiziskā aktivitāte un drošība

Studiju ilgums

  • Apakšprogrammā Sporta un veselības skolotājs: četri gadi un seši mēneši
  • Apakšprogrammā Sporta, veselības un valsts aizsardzības mācības skolotājs: pieci gadi un seši mēneši (uzņem tikai jaunsargu instruktora amatā esošos Jaunsardzes centra darbiniekus)

Studiju maksa: 2187,50 EUR
Iegūstamā kvalifikācija: Sporta un veselības skolotājs vai Sporta, veselības un valsts aizsardzības mācības skolotājs (uzņem tikai jaunsargu instruktora amatā esošos Jaunsardzes centra darbiniekus)
Iestājpārbaudījumi: paredzēts rakstisks un mutisks skolotāja profesijas izvēles pamatojuma eksāmens 24. jūlijā.

Iestājpārbaudījumi fiziskajā sagatavotībā nav jākārto.

Fizioterapija

Studiju ilgums: četri gadi un seši mēneši
Studiju maksa: 3600 EUR
Iegūstamā kvalifikācija: absolventi iegūst profesionālā bakalaura grādu veselības aprūpē ar kvalifikāciju Fizioterapeits

Iestājpārbaudījumi fiziskajā sagatavotībā nav jākārto.

rsu_lspa_uznemsana_ka_pieteikties_studijam_1200x630px.jpg

No 2024. gada 1. jūlija reflektanti slēdz studiju līgumu ar RSU, kas ir LSPA saistību pārņēmēja. Plašāka informācija par uzņemšanu RSU LSPA