Pārlekt uz galveno saturu
Inovācijas
Darbiniekiem
Starptautiskā sadarbība
EIT Health

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) biznesa inkubatora B-Space mentors, Sociālo zinātņu fakultātes lektors Kristaps Zaļais jūlija nogalē viesojās EIT Health sieviešu vadītāju vasaras skolā (Top Female Founders Summer School) Vīnē, kā mentors daloties zināšanās ar veselības aprūpes nozares topošajām līderēm, lai palīdzētu rast risinājumus sieviešu izaicinājumiem veselības aprūpes jomā un realizētu savas idejas nozares attīstībai. Kristaps Zaļais pasākumā pārstāvēja EIT Health centru Latvijā (EIT Health RIS Hub in Latvia).

Starptautiskā pieredze un kontaktu veidošana ir nozīmīga RSU un biznesa inkubatora B-Space attīstības daļa, kas palīdz radīt jaunas iespējas un kvalitatīvākas, interesantākas aktivitātes inkubatora komandām. Pēc mentorēšanas vadītāju vasaras skolā Kristaps Zaļais ir pārliecināts, ka jau 2025. gadā šajā pasākumā redzēsim RSU pārstāves arī kā dalībnieces, piedāvājot savus problēmjautājumus un meklējot to risinājumus starptautiskās komandās.
 
EIT Health sieviešu vadītāju vasaras skola apvieno studentes, profesionāles un topošās uzņēmējas no veselības aprūpes, inženierzinātņu, uzņēmējdarbības un citām saistītajām nozarēm, un tās programma izstrādāta, pamatojoties uz uzņēmējdarbības vidū pieredzējušu sieviešu ieskatiem. Vadītāju vasaras skola radīta ar mērķi risināt šķēršļus, ar kuriem saskaras sievietes uzņēmējas, kā arī mācīties identificēt veselības aprūpes jomas vajadzības, izveidot dinamisku komandu, biznesa modeli un piedāvāt savas idejas nozares attīstībai.
 
EIT Health sieviešu vadītāju vasaras skola norisinājās Austrijas galvaspilsētā Vīnē, 2024. gada jūnijā organizējot attālināto mācību fāzi, savukārt no 15. līdz 19. jūlijam – klātienes darbnīcas. Programmu organizē EIT Health, Boehringer Ingelheim RCV, Koimbras Universitāte (University of Coimbra), IESE Biznesa skola, Heidelbergas Universitāte (Heidelberg University), RSU, INiTS un BDO Healthcare.  
 
Kā zināms, RSU ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta veselības aprūpes zināšanu un inovāciju kopienas (EIT Health) centrs Latvijā.