Pārlekt uz galveno saturu
Studiju kursa nosaukumsAktualitātes uzņēmējdarbības un biznesa vadības pētniecībā 2024./2025.
Zinātnes nozareEkonomika un uzņēmējdarbība
Studiju kursa līmenis7
Kredītpunkti4
ECTS6
Kopējais kontaktstundu skaits64
Lekciju stundu skaits32
Semināru un praktisko darbu stundu skaits32
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits96
Kursa īstenošanas valodaAngļu
PriekšzināšanasNav nepieciešamas
Kursa izstrādātājsProf. Dr. rer. pol. prof. Arnis Sauka

Studiju kursa anotācija

Šā kursa galvenais mērķis ir iepazīstināt doktorantus ar teorētiskajām un metodiskajām pieejām, kas tiek izmantotas mūsdienu uzņēmējdarbības, biznesa vadības un ekonomikas pētījumos, lai nostiprinātu zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas promocijas darba rakstīšanai. Papildus kursa ietvaros tiks attīstītas doktorantu zinātniskās diskusijas prasmes, kā arī radītas iespējas doktorantu integrācijai starptautiskajā zinātniskajā apritē. Šie mērķi tiks sasniegti, organizējot lekcijas, kurās uzstāsies zinātnieki no dažām vadošajām universitātēm un biznesa skolām gan Eiropā, gan citos pasaules reģionos.

Nodarbībās uzaicinātie zinātnieki prezentēs savu pētnieciskos darbus, sniedzot ieskatu (i) kā izvēlēta konkrēta pētījuma tēma, (ii) kā identificēts pētniecības ieguldījums, (iii) kādi konceptuālie ietvari tiek izmantoti un izdarītas metodoloģiskās izvēles, kā arī (iv) kāda ir konkrēta pētījuma pielietojamība ārpus akadēmiskās vides. Tiks diskutēts par zinātnisko rakstu recenzēšanas procesu, tostarp no akadēmisko žurnālu redaktoru perspektīvas, doktora disertācijas rakstīšanas prasmēm, iespējām integrēties starptautiskajā zinātniskajā apritēt u. c. prasmēm, kas būtiskas kvalitatīvas doktora disertācijas izstrādei. Tādā veidā gan klausoties prezentācijas, gan sadarbojoties ar pieaicinātajiem zinātniekiem, doktorantiem tiek paplašinātas doktorantu zināšanas par dažādām teorijām un metodēm, kas tiek izmantotas mūsdienu uzņēmējdarbības, vadības un ekonomikas pētījumos, tostarp starpdisciplinārās pieejās.

Kurss tiek īstenots doktorantūras studiju programmas Biznesa vadība, kuru īsteno RISEBA un Banku augstskola sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga) un Kaizerslauternas Lietišķo zinātņu universitāti (Vācija), ietvaros.

Piesakieties, rakstot uz epastu arnis[pnkts]saukaatsseriga[pnkts]edu

Detalizēta informācija

Nodarbības notiek klātienē SSE Riga Strēlnieku ielā 4 Rīgā. Bez papildu samaksas kurss tiek piedāvāts arī citu Latvijas augstskolu doktorantiem. Pēc sekmīgas kursa noklausīšanās, doktorantiem tiks izsniegts RISEBA sertifikāts par C (izvēles) doktorantūras kursa apguvi. Kurss norisināsies no oktobra līdz jūnijam un sastāvēs no 10-12 nodarbībām (5-7 katrā semestrī). Katra nodarbība ilgs aptuveni trīs akadēmiskās stundas.

Studiju kursa kalendārais plāns*

*Tēmas un uzaicinātie profesori kursa laikā var mainīties

27.09.

Prof. Marina Solesvik, Rietumnorvēģijas Lietišķo zinātņu universitāte, Norvēģija
Uzņēmējdarbība un inovācijas

4.10.

Prof. Erik Stam, Ultrehtas Universitāte, Holande
Uzņēmējdarbības ekosistēmas

11.10.

Arkādijs Zvaigzne, Hārvardas Universitātes doktorants, ASV
Konkurētspēja un cilvēkkapitāla attīstība

8.11.

Prof. Bruno Dallago, Trento Universitāte, Itālija
Funkcionālisma konstrukcija un nacionālās intereses Eiropas Savienībā: sistemātiska perspektīva

29.11. 

Dr. Sanita Rugina, Sēderternas Universitāte, Zviedrija
Ukrainas bēgļi uzņēmēji: identitātes veidošana/ noturība

6.12.

Prof. Arnis Sauka, Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga), Latvija
Doktora disertācijas rakstīšanas māksla

Norises vieta

Telpa
SSE

Tā kā Rīgas Stradiņa universitāte ir publiska iestāde, pasākuma laikā jūs varat tikt fotografēts un/ vai filmēts. Fotogrāfijas un video var tikt publicēts universitātes mājaslapā, sociālajos medijos u. tml. Vairāk par savām tiesībām un iespēju iebilst pret šādu datu apstrādi varat uzzināt RSU Privātuma politikā. Ja iebilstat pret personas datu apstrādi, lūdzam par to informēt, rakstot uz rsuatrsu[pnkts]lv (rsu[at]rsu[dot]lv).

As Rīga Stradiņš University (RSU) is a public institution you could be photographed and/or filmed during the event. Your personal data might be used to further the interests of RSU, e.g. for marketing or communication activities (incl. social media coverage). Read more about your rights see the RSU Privacy Policy. Should you have any objections to your personal data being processed please inform us via e-mail at rsuatrsu[pnkts]lv (rsu[at]rsu[dot]lv).

Datums: -

Kontaktinformācija