Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Absolventiem
Darbiniekiem
Skolēniem
Skolotājiem

Foto no Anatomijas muzeja arhīva

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejs šā gada oktobra nogalē – 26. un 31. oktobrī – aicina piedalīties īpašos Halovīna mēneša pasākumos, izzinot robežas starp dzīvo un nedzīvo.

rsu_anat_muzejs-lead.jpg

Pirmais no pasākumiem ir radošā darbnīca, kurā dalībniekiem būs iespēja izveidot savu zootropu – senlaicīgu ierīci, kas rada kustības ilūziju. Darbnīcas laikā dalībnieki ne tikai izgatavos paši savu zootropu, bet arī iepazīsies ar šīs tehnoloģijas vēsturi un pamatprincipiem. Lai piešķirtu šai pieredzei īpašu noskaņu, katrs dalībnieks saņems vairākus memento mori tematikā veidotus attēlus, kas attēlo sprāgstošus galvaskausus, dejojošus skeletus un citus vizuālus simbolus, kas atgādina par dzīves nepastāvību. Šī darbnīca, kuras laikā tiks nojaukta robeža starp dzīvo un nedzīvo, piedāvās aizraujošu 19. gadsimta stila ceļojumu kustības ilūzijā.

Radošās darbnīcas notiks sestdien, 26. oktobrī, plkst. 13 un ceturtdien, 31. oktobrī, plkst. 16. Dalība ir paredzēta pieaugušajiem (18+), un katrā darbnīcā var piedalīties līdz astoņiem interesentiem. Dalības maksa ir 20 EUR, un tā ietver visus nepieciešamos materiālus, kā arī iespēju apmeklēt muzeja ekspozīciju pirms darbnīcas. Biļetes iespējams iegādāties vietnē bilesuserviss.lv.

rsu_anat_muzejs_helovins_ivars_steinbergs.jpgDzejnieks Ivars Šteinbergs vada ekskursiju Anatomijas muzejā

Otrs īpašais Halovīna pasākums norisināsies Visu svēto dienas priekšvakarā, 31. oktobrī, plkst. 18. Dzejnieks Ivars Šteinbergs vadīs ekskursiju Anatomijas muzejā, stāstot par savu dzejas intervenci Anatomijas vārsmas un lasot intervences dzejoļus. Apmeklējot ekskursiju, būs iespēja uzzināt par dzejoļu tapšanas gaitu, izpēti, kas veikta, gatavojot poētisko materiālu, kā arī dzirdēt detaļas gan par muzeja ekspozīcijas, gan Šteinberga dzejas veidošanos, kas citkārt paliktu noslēpums. Ekskursijas ilgums būs 1 stunda un 30 minūtes, un tā pieejama, iegādājoties muzeja ieejas biļeti. Apmeklētājiem, kas ieradīsies maskās, dāvanā tiks pasniegta Ivara Šteinberga mazgrāmatiņa Anatomijas vārsmas.

Apmeklējiet RSU Anatomijas muzeju (Kronvalda bulvārī 9, Rīgā) un iegrimstiet kustības ilūzijās, dzejā un pārdomās par dzīvi un nāvi šajā Halovīna sezonā!