Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Sporta un uztura katedra
Kredītpunkti / ECTS:5 / 7.5
Kursa vadītājs:Viesturs Kreicbergs
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Medicīnas pakalpojumi
Studiju kursa aprakstsPilns apraksts
Zinātnes nozare:Ķīmija

Mērķis

Iepazīstināt studentus ar pārtikas produktu galveno sastāvdaļu uzbūvi un ķīmisko mainību.

Priekšzināšanas

Neorganiskajā un organiskajā ķīmijā.

Rezultāti

Zināšanas

Studiju kursa apguves rezultātā students iegūst zināšanas, kuras dod vispārīgu izpratni par pārtikas produktu sastāvdaļām – savienojumiem ar enerģētisko vērtību, savienojumiem ar bioloģisko vērtību un savienojumiem ar sensorām īpašībām.

Prasmes

Veicot profesionālo darbību, students mācēs kritiski izvērtēt pārtikas produktu piemērotību pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības gan sabiedriskajā ēdināšanā, gan palīdzēt izvēlēties uzturu cilvēkiem ar veselības traucējumiem.

Kompetences

Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs ieteikt pilnvērtīgu uzturu gan sabiedriskajā ēdināšanā, gan palīdzēt izvēlēties pārtiku cilvēkiem ar veselības traucējumiem.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.