Pārtikas nekaitīguma sistēmas (SVUEK_020)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Studiju kursa mērķis ir panākt studenta izpratni par pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas principiem pārtikas aprites ķēdē, kā arī iegūt zināšanas un prasmi vērtēt uzņēmuma pārtikas nekaitīguma (HACCP) sistēmas darbības efektivitāti, atrodoties praksē Pārtikas un veterinārā dienestā.
Priekšzināšanas
Bioķīmijā, pārtikas un uztura jautājumos.
Rezultāti
Studiju kursa apguves rezultātā students iegūs pamatzināšanas par pārtikas nekaitīguma/ HACCP principiem pārtikas uzņēmumu procesu norisēs, mācēs atrast, sistematizēt, izskaidrot un secināt par noteikto kritēriju izpildījuma pakāpi pārtikas uzņēmumā.
Studiju kursa apguves rezultātā students papildina un apgūst prasmi pielietot iegūtās zināšanas mācību praksē Pārtikas un veterinārajā dienestā „Pārtikas aprites un uzraudzības politika Latvijā”. Students iegūst praktiskās iemaņas pārtikas inspektora darbā un spēj patstāvīgi atklāt, secināt, argumentēt un pamatot lēmumus par pārtikas uzņēmuma nekaitīguma sistēmas darbības piemērotību un atbilstību pārtikas drošības likumdošanas prasībām.
Students spēs patstāvīgi iegūt, analizēt informāciju un parādīt, ka prot risināt problēmas par nepieciešamajiem uzraudzības pasākumiem pārtikas apritē, atbilstoši nozares likumdošanas prasībām un sabiedrības veselības nostādnēm.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Sabiedrības veselība, SVF | 6 | Bakalaurs | Obligāts |