Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:24 / 36
Kursa vadītājs:Anna Broka
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Mērķauditorija:Sociālā labklājība un sociālais darbs
Valoda:Angļu
Zinātnes nozare:Socioloģija; Sociālā politika un sociālā darba organizācija

Mērķis

Pētījuma metožu padziļināta apguve un pielietošana sociālā darba jomā, t.sk., uz pierādījumiem balstītu metožu pielietošana, kvalitatīvo un kvantitatīvo datu analīze, sociālās labklājības politikas analīze u.c., tādējādi attīstot spēju identificēt, kritiski novērtēt un rast radošus un inovatīvus risinājumus sociālām problēmām un sabiedrības izaicinājumiem sociālajā darbā ar bērniem un jauniešiem.

Priekšzināšanas

Apgūts studiju kurss "Sociālo pētījumu metodoloģija".

Rezultāti

Zināšanas

Izprot, salīdzina un kritiski izvērtē dažādas teorētiskās pieejas un empiriskos datus, kā arī pielietojamo metožu atbilstību izvēlētajai pētījuma tēmai; izprot maģistra darba izstrādes prasības un vērtēšanas kritērijus.

Prasmes

Spēj identificēt un formulēt pētījuma problēmu, izvirzīt pētījuma mērķi un uzdevumus, jautājumus/ hipotēzi, kā arī spēj veikt sistemātisku literatūras analīzi, atlasīt un analizēt pieejamos empīriskos datus un citu atbilstošu informāciju, ņemot vērā sociālā darba un pētījuma ētikas pamatprincipus.

Kompetences

Patstāvīgi plānot un veikt pētījumu, kā arī to prezentēt, ņemot vērā maģistra darbam izvirzītās prasības un ievērojot pētījuma ētikas pamatprincipus.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Sociālais darbs ar bērniem un jauniešiem, SDBM1MaģistrsObligāts