Veselīga un ilgtspējīga diēta (SUUK_295)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Kursa mērķis ir apgūt pamatzināšanas par ilgtspējīgas diētas kritērijiem, attīstīt prasmi kritiski vērtēt diētas un pārtikas produktus no ilgtspējas aspekta, kā arī attīstīt spēju integrēt ilgtspējas aspektus ar uzturu saistītās rekomendācijās, ņemot vērā cilvēka veselības stāvokli dažādos dzīves posmos.
Priekšzināšanas
Anatomijā, fizioloģijā un iekšķīgo slimību pamatos, uztura pamatos, angļu valodas zināšanas.
Rezultāti
Pēc sekmīgs kursa apguves studenti spēs:
1. Izprast ilgtspējīgas diētas kritērijus.
2. Izprast ilgtspējīgas diētas ietekmi uz veselību.
3. Izprast ilgtspējīgas diētas trūkumus un lietošanas ierobežojumus.
Studenti spēs:
1. Veikt diētu novērtējumu pēc ilgtspējas kritērijiem.
2. Veikt pārtikas produktu salīdzinājumu pēc ilgtspējas kritērijiem.
3. Izveidot rekomendācijas par ilgtspējīgu uzturu Latvijas apstākļiem, ņemot vērā cilvēka veselības stāvokli un dzīves posmu.
Students spēj novērtēt diētas saskaņā ar ilgtspējas kritērijiem un sniegt rekomendācijas par ilgtspējīgu uzturu, ņemot vērā cilvēka veselības stāvokli dažādos dzīves posmos.