Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Rehabilitācijas katedra
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Lolita Vija Neimane
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Tiesību zinātne; Tiesību zinātne; Veselības vadība; Rehabilitācija; Pedagoģija; Medicīnas tehnoloģijas; Bioloģija; Ārstniecība; Psiholoģija; Informācijas un komunikācijas zinātne; Vadībzinātne; Sociālā antropoloģija; Personu un īpašuma aizsardzība; Māszinības; Medicīnas pakalpojumi; Dzīvās dabas zinātnes; Farmācija; Vecmāšu zinības; Politikas zinātne; Uzņēmējdarbības vadība; Sporta treneris; Klīniskā farmācija; Sociālā labklājība un sociālais darbs; Tirgzinības un reklāma; Civilā un militārā aizsardzība; Zobārstniecība; Sabiedrības veselība; Komunikācijas zinātne; Socioloģija
Studiju kursa aprakstsPilns apraksts
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; Veselības aprūpe

Mērķis

Kursa mērķis ir apgūt pamatzināšanas par ilgtspējīgas diētas kritērijiem, attīstīt prasmi kritiski vērtēt diētas un pārtikas produktus no ilgtspējas aspekta, kā arī attīstīt spēju integrēt ilgtspējas aspektus ar uzturu saistītās rekomendācijās, ņemot vērā cilvēka veselības stāvokli dažādos dzīves posmos.

Priekšzināšanas

Anatomijā, fizioloģijā un iekšķīgo slimību pamatos, uztura pamatos, angļu valodas zināšanas.

Rezultāti

Zināšanas

Pēc sekmīgs kursa apguves studenti spēs:
1. Izprast ilgtspējīgas diētas kritērijus.
2. Izprast ilgtspējīgas diētas ietekmi uz veselību.
3. Izprast ilgtspējīgas diētas trūkumus un lietošanas ierobežojumus.

Prasmes

Studenti spēs:
1. Veikt diētu novērtējumu pēc ilgtspējas kritērijiem.
2. Veikt pārtikas produktu salīdzinājumu pēc ilgtspējas kritērijiem.
3. Izveidot rekomendācijas par ilgtspējīgu uzturu Latvijas apstākļiem, ņemot vērā cilvēka veselības stāvokli un dzīves posmu.

Kompetences

Students spēj novērtēt diētas saskaņā ar ilgtspējas kritērijiem un sniegt rekomendācijas par ilgtspējīgu uzturu, ņemot vērā cilvēka veselības stāvokli dažādos dzīves posmos.