Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Sporta un uztura katedra
Kredītpunkti / ECTS:1 / 1.5
Kursa vadītājs:Liene Sondore
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Rehabilitācija
Studiju kursa aprakstsPilns apraksts
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; Uzturzinātne

Mērķis

Studiju priekšmets sniedz zināšanas par pārtikas produktiem, to sastāvu, gatavošanas veidu atbilstoši sezonai, pielietojot mehāniskos, termiskos apstrādes procesus.
Priekšmeta mērķis ir izprast fizikāli/ķīmiskos procesus pārtikas produktos uzglabāšanas, apstrādes un produktu gatavošanas laikā, pēc iespējas mazinot uzturvielu zudumus. Praktiskajās nodarbībās apgūt veselīgas gatavošanas pamatprincipus, sekmējot uzturvielu maksimālu saglabāšanos.

Priekšzināšanas

Anatomija, normālā un patoloģiskā fizioloģija un bioķīmija. Valsts valodas zināšanas.

Rezultāti

Zināšanas

Pēc sekmīgas studiju priekšmeta apguves studenti pratīs:
- izvērtēt pārtikas produktu grupas izvēli konkrētas ēdienkartes sastādīšanai;
- novērtēt konkrēta produkta pielietojamību un gatavošanas tehnoloģiju.

Prasmes

Pēc sekmīgas studiju kursa apguves studenti izpratīs, kā ēdināšanas uzņēmumos mainīt gatavošanas veidu, izvēloties veselīgākus gatavošanas paņēmienus, traukus, pratīs argumentēt savu izvēli.

Kompetences

Studiju kursa apguves rezultātā studenti būs spējīgi novērtēt ēdināšanas uzņēmumu uztura gatavošanas tehnoloģijas, ēdienkartes.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.