Veselīga uztura gatavošana I (SUUK_207)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Studiju priekšmets sniedz zināšanas par pārtikas produktiem, to sastāvu, gatavošanas veidu atbilstoši sezonai, pielietojot mehāniskos, termiskos apstrādes procesus.
Priekšmeta mērķis ir izprast fizikāli/ķīmiskos procesus pārtikas produktos uzglabāšanas, apstrādes un produktu gatavošanas laikā, pēc iespējas mazinot uzturvielu zudumus. Praktiskajās nodarbībās apgūt veselīgas gatavošanas pamatprincipus, sekmējot uzturvielu maksimālu saglabāšanos.
Priekšzināšanas
Anatomija, normālā un patoloģiskā fizioloģija un bioķīmija. Valsts valodas zināšanas.
Rezultāti
Pēc sekmīgas studiju priekšmeta apguves studenti pratīs:
- izvērtēt pārtikas produktu grupas izvēli konkrētas ēdienkartes sastādīšanai;
- novērtēt konkrēta produkta pielietojamību un gatavošanas tehnoloģiju.
Pēc sekmīgas studiju kursa apguves studenti izpratīs, kā ēdināšanas uzņēmumos mainīt gatavošanas veidu, izvēloties veselīgākus gatavošanas paņēmienus, traukus, pratīs argumentēt savu izvēli.
Studiju kursa apguves rezultātā studenti būs spējīgi novērtēt ēdināšanas uzņēmumu uztura gatavošanas tehnoloģijas, ēdienkartes.