Spec. seminārs "Ķīmisko darba vides riska faktoru novērtēšana pārtikas ražošanas nozarē"
RSU Darba drošības un vides veselības institūts organizē profesionālās pilnveides semināru „ĶĪMISKO darba vides riska faktoru novērtēšana pārtikas ražošanas nozarē”
Semināra mērķis
Nodrošināt informāciju par svarīgākajām problēmām, riska novērtējumu, risinājumiem un labo praksi saskaroties ar darba vides ķīmiskajiem riska faktoriem (piemēram, mērījumu plānošanas stratēģija, vielu kombinētās mijiedarbības izvērtējums, atbilstošu individuālo aizsardzības līdzekļu izvēle u. c.), kā arī izdiskutēt aktuālākos problēmu jautājumus.
Mērķauditorija
Darba aizsardzības vecākie speciālisti un darba aizsardzības kompetentie speciālisti.
Programmā ietvertās tēmas
- Darba vides ķīmisko riska faktoru ietekmes aktualitāte Latvijā un ES, svarīgākās sekas;
- Ķīmisko darba vides riska faktoru radītā riska novērtēšanas principi, svarīgākās problēmas;
- Dažādu preventīvo pasākumu plānošana (IAL, OVP u.c.);
- Nozarē strādājošo speciālistu praktiskā pieredze un problēmu jautājumu izdiskutēšana.
Semināra norises laiks un vieta
2018. gada 16. aprīlī, plkst. 9.00-15.00;
Rīga, Anniņmuižas bulvāris 26a, RSU Medicīnas tehnoloģiju izglītības centrs, 134. telpa.
Tālrunis informācijai: 67409139.
Sertifikāts
Par dalību seminārā tiek izsniegts RSU sertifikāts (6 izglītības stundas).
Dalības maksa
Dalība seminārā ir BEZMAKSAS. Semināra dalībniekiem ir nodrošināti semināra materiāli un kafijas pauze.
Semināra programma apskatāma pievienotajā pielikumā.
Programma
Laiks | Tēma | Lektors |
08.45-09.00 | Reģistrācija | - |
09.00-09.10 | Ievads un semināra atklāšana. ĶĪMISKO darba vides riska faktoru novērtēšana pārtikas ražošanas nozarē: ievads. | Inese Mārtiņsone, Dr.med., MSc.Chem. Darba drošības un vides veselības institūts (DDVVI) |
09.10-09.40 | Valsts darba inspekcijas pārbaužu rezultāti pārtikas ražošanas nozarē, raksturīgākās problēmas un nelaimes gadījumi uzņēmumos. Ķīmisko darba vides faktoru novērtēšana pārtikas ražošanas nozarē. | Valsts darba inspekcijas Darba aizsardzības nodaļas pārstāvis |
09.40-11.00 | Pārtikas ražošanas nozarei raksturīgākie darba procesi un tajos izmantotās ķīmiskās vielas un produkti. Likumdošanas prasības ķīmisko vielu un produktu apritei darba vidē – REACH, CLP un DDL regulas. | Inese Mārtiņsone, Dr.med., MSc.Chem., DDVVI |
11.00-11.40 | Pusdienas | - |
11.40-13.00 | Likumdošanas prasības ķīmisko vielu un produktu apritei darba vidē – Latvijas darba aizsardzības normatīvie dokumenti. Ieelpojamo ķīmisko vielu ekspozīcijas novērtēšanas principi. | Inese Mārtiņsone, Dr.med., MSc.Chem., DDVVI |
13.00-13.20 | Kafijas pauze | - |
13.20-14.40 | Praktisks darbs ķīmisko vielu identificēšanai un novērtēšanai darba vietās. | Inese Mārtiņsone, Dr.med., MSc.Chem., DDVVI |
14.40-15.00 | Diskusijas un jautājumi, ierosinājumi. Darba aizsardzības jomas jaunumi. Semināra noslēgums. | Visi lektori, dalībnieki |