Izdots “Erasmus+ kulinārijas ceļojums”
Šomēnes Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) kopā ar citām Eiropas izglītības iestādēm piedalījās Eiropas Komisijas Erasmus dienu iniciatīvā. Atzīmējot programmas Erasmus+ ieviešanu universitātē, RSU Starptautisko sakaru departaments (SSD) ir publicējis recepšu izdevumu Erasmus+ kulinārijas ceļojums.
Izdevumā apkopotas universitātes Erasmus+ absolventu sagatavotās receptes ar viņu iecienītajiem apmaiņas valstu tradicionālajiem ēdieniem. Recepšu autori ir gan universitātes pasniedzēji, gan studenti un rezidenti. Recepšu klāsts ir plašs – no vieglām Vidusjūras valstu uzkodām līdz pat bagātīgiem Tiroles desertiem.
“Erasmus sniedz dažādas pieredzes. Atgriežoties no Erasmus apmaiņas, RSU programmas absolventi norāda, ka ieguvuši jaunas akadēmiskās un profesionālās zināšanas, bagātinājuši savas starpkultūras iemaņas, iepazinuši jaunus draugus, apguvuši svešvalodu un papildinājuši citas prasmes, kas nepieciešamas visa mūža garumā. Taču ir pieredze, kuru atceras visi absolventi – kopēja garda maltīte ar kolēģiem no citām valstīm. Tuvojoties Erasmus dienām, SSD nolēma apvienot Erasmus un programmas absolventu atmiņas par gardajām maltītēm, lūdzot viņus iesūtīt savas iemīļotās receptes,” izdevuma ideju raksturo SSD direktore Baiba Pētersone.