Pārlekt uz galveno saturu
PVO

Kopš 2018. gada 7. jūnijā tiek atzīmēta drošas pārtikas diena, ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību un iedvesmot rīkoties, lai novērstu, atklātu un pārvaldītu pārtikas produktu radīto risku, veicinot nodrošinātību ar pārtiku, domājot par cilvēku veselību, ekonomisko labklājību, lauksaimniecību, piekļuvi tirgum, tūrismu un ilgtspējīgu attīstību.
Šī gada sauklī “Droša pārtika šodien veselīgai rītdienai” uzsvērts, ka nekaitīgas pārtikas ražošana un patēriņš ir gan tūlītējs, gan ilgtermiņa ieguvums cilvēkiem, planētai un ekonomikai. Pievēršot uzmanību cilvēku, dzīvnieku, augu, vides un ekonomikas veselībai, mēs spēsim apmierināt nākotnes vajadzības.
Nekvalitatīva un nepilnvērtīga pārtika visvairāk ietekmē jauno paaudzi, it īpaši bērnu attīstību:
•    149 miljoni bērnu ir īsāki nekā vecumam atbilstoši;
•    45 miljoni bērnu ir vieglāki nekā vecumam atbilstoši;
•    1 no 6 nāves gadījumiem izraisījusi caureja no nekvalitatīvas pārtikas.

Kvalitatīva pārtika ir valdības, ražotāju un patērētāju kopīga atbildība. Ikvienam ir sava loma pārtikas ceļā no audzētāja līdz patērētāja, lai nodrošinātu, ka pārtika, ko lietojam, ir droša un veselīga.