RSU tiks pārstāvēta izstādē „Riga Food 2015”
Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) tradicionāli no 2. līdz 5. septembrim piedalīsies starptautiskajā izstādē Riga Food 2015, kas līdzīgi kā iepriekš norisināsies izstāžu centrā Ķīpsalā Rīgā.
Izstādes Rīga Food 2015 apmeklētājiem šogad būs iespēja RSU stendā saņemt konsultācijas par veselīga uztura pamatprincipiem un fizisko aktivitāšu nozīmi veselīgākai un pilnvērtīgākai dzīvei, savukārt pārtikas nozares uzņēmumi varēs iegūt informāciju par sadarbības iespējām ar RSU, tādejādi pievienojot pētniecības komponenti, lai attīstītu jaunus vai uzlabotu esošos produktus vai pakalpojumus.
Sporta un uztura katedras pārstāvji piedāvās veikt ķermeņa kompozīcijas analīzi. Šī analīze ir profesionālo sportistu aprindās populārs instruments, lai sasniegtu augstākus rezultātus, izmantojot ķermenī paslēptās rezerves, tomēr ideāli noder cilvēkiem, kuri vēlas sekot līdzi savam svaram. Analīzes rezultātā interesenti uzzinās savu ķermeņa tauku procentuālo sastāvu no ķermeņa kopējās masas, kopējo ķermeņa ūdens daudzumu, muskuļu masu, fizisko līmeni, vielmaiņas metabolismu, metabolisko vecumu, fiziskās slodzes balansa u.c. nozīmīgus rādītājus.
Turpinot veselīga un aktīva dzīvesveida tēmu, RSU studiju programmu Uzturs un Uzturzinātneabsolventes Tatjana Tepo un Līga Balode (attēlā) iepazīstinās ar unikālu palīgu ēdienreizēm – OnPlate: šķīvis ar speciāliem iedalījumiem, kur ilustratīvi attēlotas visas produktu grupas, lai nodrošinātu veselīgu un pilnvērtīgu maltīti, tādejādi palīdzot:
- iekļauties dienā ieteicamo kaloriju daudzumā;
- veikt pareizo izvēli no katras produktu grupas;
- ēst pilnvērtīgi;
- iegūt un saglabāt veselīgu svaru.
Bioķīmijas laboratorijas pārstāvji pastāstīs par laboratorijā veicamo analīžu piedāvājumu, piemēram, antioksidantu noteikšanu dzērienos un analīžu veikšanu, kas saistītas ar oksidatīvo stresu cilvēka organismā un organisma antioksidatīvajām aizsardzības spējām. Stendā būs aplūkojami dažādu dzērienu paraugi, kuriem, pielietojot konkrētu metodi, tiks noteikts antioksidantu līmenis pēc sulu krāsas intensitātes izmaiņām, tādejādi varēs noskaidrot, vai, piemēram, dzerot sarkanvīnu, mēs varam saglabāt mūžīgo jaunību.
Par kopējo RSU piedāvājumu varēs saņemt konsultācijas no Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta pārstāvjiem.
3. un 4. septembrī izstāde būs atvērta no pulksten 10 līdz 19, bet 5. septembrī – no 10 līdz 17, savukārt 2. septembrī RSU piedalīsies Profesionāļu dienā.