Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Doktorantūras nodaļa
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Ilze Konrāde
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:3. cikla (Doktora)
Mērķauditorija:Ārstniecība; Psiholoģija; Farmācija
Valoda:Angļu, Latviešu
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna

Mērķis

Attīstīt doktoranta spēju izskaidrot, argumentēt sava pētnieciskā darba ideju, zinātnisko pierādījumu fonu aktuālajā brīdī un izvēlēto pētniecības metodoloģiju, kā arī efektīvu komunikāciju ar citiem studējošajiem mazajās grupās un docētāju par izvēlētajām metodēm, kritiski analizēt ieteikumus, fokusēt pētniecības ideju interdisciplinārā komunikācijā par citiem promocijas darbiem, īstenot cieņpilnu, komplementāru zinātnisko izpratni par citu pētniecības virzienu papildināšanu.

Priekšzināšanas

Maģistra darba pieredze pētniecībā, aizstāvēts pētnieciskais darbs absolvējot maģistratūras programmu.
Apgūti Doktora studiju programmas 1. studiju gada studiju kursi: „Zinātniskās darbības metodoloģija” un „Veselības aprūpes un pētniecības ētika”

Rezultāti

Zināšanas

Doktorants korekti pielieto zinātnisko bioloģijas, medicīnas, farmācijas un/vai psiholoģijas terminoloģiju un apliecina orientāciju zinātnes nozarē, aprakstot sava darba metodoloģiju, apraksta zinātnisko aktivitāšu veidus un soļus to īstenošanai, atbilstoši darba attīstības stadijai.

Prasmes

Doktorants definē sava promocijas darba metodoloģiskos principus, kritiski analizē zinātnisko literatūru par sava darba tēmu, patstāvīgi sagatavo prezentāciju par sava darba tēmu, ietverot teorētiskos un metodoloģijas aspektus, diskutē un argumentē mazajā grupā par savu un citu doktorantu pētījuma metodoloģijas stiprajām un vājajām pusēm, pamatojoties uz vairākiem kritērijiem: zinātniskā novitāte, darba aktualitātes, problēmas un mērķa formulējums/precizitāte/saskaņotība, teorētiskā bāze, sagatavo sava darba bibliogrāfiju.

Kompetences

Doktorants akadēmiski korekti noformulē pētniecisko projektu, to prezentē, piedalās un uztur zinātnisku diskusiju par promocijas darba tēmu. Spēj uzturēt zinātnisku diskusiju interdisciplinārā vidē, dažādu pētniecības jomu saskarsmē.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.