Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Doktorantūras nodaļa
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Kristīne Mārtinsone
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:3. cikla (Doktora)
Mērķauditorija:Psiholoģija; Ārstniecība; Farmācija
Valoda:Angļu, Latviešu
Zinātnes nozare:Psiholoģija

Mērķis

Padziļināt izpratni par zinātnisko rakstīšanu, zinātniskās kopienas pienākumiem, intelektuālā īpašuma tiesībām, zinātnisko un zinātnes komunikāciju, sekmējot spēju izvērtēt un pilnveidot savu zinātnisko darbību un komunicēt par savu zinātniskās darbības jomu (savu nozari) gan zinātniskā kopienā, gan ar sabiedrības daļu ārpus zinātniskās kopienas.

Priekšzināšanas

Zināšanas par Zinātniski pētniecisko darbību un pētījuma metodoloģiju.

Rezultāti

Zināšanas

Izprot zinātnes komunikāciju, tās veidus un zinātnieka pienākumu izplatīt zinātniskā darba rezultātus dažādām auditorijām. Izprot akadēmiskās un zinātniskās rakstīšanas būtību, pētījuma rezultātu izplatīšanas veidus, zinātnisko publikāciju veidus un zinātnisko darbu veidošanas principus un struktūru, noformēšanu, tostarp, bibliogrāfiskās pieejas. Izprot sociālos un psiholoģiskos zinātniskās un akadēmiskās rakstīšanas aspektus.

Prasmes

Formulē ziņojumu par saviem pētījuma rezultātiem noteiktai mērķauditorijai (gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī), pielietojot efektīvas prezentēšanas nosacījumus un demonstrējot prasmi orientēties dažādās zinātnisko rezultātu publicēšanas un izplatīšanas iespējās. Apraksta zinātniska raksta izstrādes un publicēšanās procesu. Skaidro zinātnes komunikācijas kanālus un instrumentus.

Kompetences

Izvērtē un pilnveido savu zinātnisko darbību. Komunicē par savu zinātniskās darbības jomu (savu nozari) ar zinātnisko kopienu un sabiedrību kopumā, veido zinātniskos kontaktus.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.