Klīniskā prakse II (SUUK_249)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Papildināt teorētiskās zināšanas un iegūt praktiskās iemaņas par to, kā organizēt pētījumus, veikt pārtikas produktu instrumentālās analīzes, kvalitātes analīzes un sensoro vērtējumu; mikrobioloģiskās un parazitoloģiskās analīzes.
Papildināt teorētiskās zināšanas un iegūt praktiskās iemaņas par to, kā tiek izstrādātas slimību profilakses un veselības veicināšanas programmas un veikta to īstenošanas metodiskā vadība.
Priekšzināšanas
Sabiedrības veselība un epidemioloģija, pārtikas ķīmija, bioķīmija, mikrobioloģija, ievads uzturmācībā.
Rezultāti
Izprot kvalitātes standartus, patēriņa pētījumu organizēšanu, laboratorijas darba organizāciju.
Veicināt izpratni par sabiedrības veselības pamatiem, veselību noteicošiem faktoriem, veselības veicināšanas metodēm indivīda un sabiedrības līmenī, plašsaziņas līdzekļu izmantošanas principiem sabiedrības veselības veicināšanai.
Izprot uzturpolitikas norises, identificē sabiedrības veselības rādītājus un sniedz priekšlikumus veselības politikas veidošanā. Izprot ar pārtikas patēriņa riskiem saistītu pētījumu plānošanu un sadarbību zinātnisku publikāciju veidošanā.
Prot izglītot sabiedrību par slimību profilakses iespējām, izmantojot informāciju tehnoloģijas profesionālās darbības veikšanai.
Izprot valsts institūcijas darbu, kuras uzdevumos ietilpst izstrādāt slimību profilakses un veselības veicināšanas programmas. Spēj identificēt ar uzturu saistītas sabiedrības veselības problēmas un īstenot veselības veicināšanas un profilakses pasākumus praktiski izstrādājot izglītojošus materiālus. Spēj analizēt pasākuma būtību un izstrādāt priekšlikumus darbības efektivitātes kāpināšanai un pilnveidošanai.
Spēj, laborantu vadībā, veikt pārtikas produktu uzturvērtības, fizikāli ķīmisko un mikrobioloģisko testēšanu. Spēj izprast pārtikas kvalitātes, drošības, ražošanas tehnoloģijas un risku novērtēšanu, infekcijas slimību un to risku, sabiedrības veselības un vides novērtēšanu. Spēj mērķtiecīgi iegūt patēriņa datus, izmantojot pārtikas produktu porciju katalogus, veikt datu analīzi, izmantojot pārtikas sastāva datubāzes, veikt uzturvērtības un veselīguma norāžu izvērtēšanu un analīzi pārtikas produktos.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFUN | 4 | Bakalaurs | Obligāts | ||
Uzturs, RFU | 4 | Bakalaurs | Obligāts |