Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Darbiniekiem
Starptautiskā sadarbība

Šonedēļ, 20. un 21. oktobrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā klātienē un tiešsaistē notiks ikgadējais drošības un ārpolitikas forums Rīgas konference 2023, bet jau 19. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā klātienē īpaši organizētās papildu diskusijās tiks gaidīti drošības un aizsardzības speciālisti, studenti un ikviens interesents.

Tiešraides

19. oktobrī (papildu pasākumi )

20. oktobrī

21. oktobrī

Konferences dalībniekus uzrunās Eiropas Savienības iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons (Thierry Breton), Latvijas Republikas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, aizsardzības ministrs Andris Sprūds, bijusī Latvijas Valsts prezidente (1999–2007) Vaira Vīķe-Freiberga, Ziemeļeiropas direktore Atlantijas padomē Anna Vīslandere (Anna Wieslander) u. c. Konferenci atklās Latvijas Republikas Valsts Prezidents Edgars Rinkevičs.

Pasākumu tiešraidē translēs vietnē www.rigaconference.lv, kā arī Facebook, YouTube un citās interneta platformās Latvijā, kā arī starptautiskajos medijos.

Kopš 2006. gada konference ir viena no svarīgākajām diskusiju platformām par drošību un ārpolitiku Baltijas jūras reģionā. Šogad uzmanības centrā ir gudri vadītas kara laika ekonomikas perspektīva Eiropā, Eiropas drošība, tostarp sieviešu līderu dienaskārtība mieram un drošībai globālu ģeopolitisku satricinājumu laikā, transatlantiskā partnerība un tās stratēģija kara pierobežā, NATO nākotnes plāni, mākslīgā intelekta un tehnoloģiju izaicinājumi. Noslēdzot sarežģītu ģeopolitisko gadu pasaulē, konferencē analizēs transatlantisko partneru stratēģiju Indijas un Klusā okeāna reģionam, kā arī daudzus citus būtiskus drošības un aizsardzības elementus.

Atvērtā diskusiju diena 19. oktobrī 

Atvērtajā diskusiju dienā 19. oktobrī klātienē Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un tiešsaistē laipni aicinām ikvienu drošības un ārpolitikas interesentu uz diskusijām par ilgtspēju un tehnoloģijām, Ķīnas un Krievijas politisko asi, Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā, ilgtspējīgu uzņēmējdarbības transformāciju, transatlantiskajām tirdzniecības attiecībām, mākslīgā intelekta pārvaldību globāla spiediena apstākļos, kā arī Baltijas valstu nozīmi Eiropas Savienības paplašināšanās un reformu procesos.

Nākotnes līderu forums 18. un 19. oktobrī

Rīgas konferences 2023 Nākotnes līderu forums notiks 18. un 19. oktobrī Konrāda Adenauera fonda telpās Rīgā un tiešsaistē. Tas sāksies ar situāciju simulācijas aktivitāti, bet otrajā dienā turpināsies ar #PreBunkers semināriem un diskusijām par transatlantiskās drošības stiprināšanu, noslēdzoties ar plenārsesiju par karu Ukrainā, ceļu uz mieru un plašāku ietekmi uz Eiropas drošību. Jaunie profesionāļi darbu turpinās kopīgajās Rīgas konferences sesijās, iekļaujot savu redzējumu drošības un aizsardzības lietpratēju viedokļu spektrā.

Konferences programma

19. oktobra atvērtās diskusiju dienas programma

Plašāka auditorija varēs sekot galvenās sesijas tiešraidei Rīgas konferences vietnē, kā arī Facebook, YouTube un citās interneta platformās Latvijā un starptautiskajos medijos.

Rīgas konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Aizsardzības ministrija, cieši sadarbojoties ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Konrāda Adenauera fondu. Konferenci atbalsta ASV vēstniecība Latvijā, Gruzijas vēstniecība Latvijā, Izraēlas vēstniecība Latvijā, Kanādas vēstniecība Latvijā, Turcijas vēstniecība Latvijā, Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Latvijā un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, kā arī mūsu ilgtermiņa partneri Rīgas Dome.

Pateicamies stipriem Latvijas uzņēmumiem, kuru saturiskais un organizatoriskais atbalsts Rīgas konferencei apliecina kompetenci valsts drošības infrastruktūras stiprināšanā un ilgtspējas attīstībā. Īpaši izceļot Latvenergo un Latvijas Mobilā telefona ieguldījumu un devumu Latvijas drošībai, pateicamies arī saviem ilgtermiņa atbalstītājiem Audi Latvija, BALTA, Rīgas lidostai, uzņēmumiem Askaneli Brothers un Flora.

Par saturisko un info atbalstu pateicamies Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība. Par informatīvo atbalstu pateicamies Latvijas Televīzijai, Latvijas Radio, LSM.LV, LMT Straume, TV3 Group Latvija, RE TV, Rīga TV24, DELFI, TVNET, LETA, žurnālam Ir, Latviesi.com, Sargs.lv, The Lithuania Tribune, iPRESS, Spektr, Postimees, Diplomaatia, Včasno, Visegrad Insight, NATO Kanādas asociācijai, Latvijas Universitātei, Rīgas Juridiskajai augstskolai, Ekonomikas un ārpolitikas studiju centram, Igaunijas Atlantijas līguma asociācijai un Jaunatnes Atlantijas līguma asociācijai pasaulē, Rīgas Stradiņa universitātei, Baltijas aizsardzības koledžai un MacDonald-Lauriel instūtam.