Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Darbiniekiem

Sekmīgi noslēdzies Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) īstenotā studiju virziena Veselības aprūpe informācijas iesniegšanas posms – Akadēmiskās izglītības kvalitātes aģentūrā iesniegti dokumenti izvērtēšanai un aizvadīta starptautisko akreditācijas ekspertu vizīte.

Darba nedēļas garumā, no 13. līdz 17. novembrim, ekspertu grupa tikās ar vairāk nekā 300 dalībniekiem: RSU docētājiem, studējošajiem, absolventiem, darba devēju pārstāvjiem, studiju programmu direktoriem, fakultāšu vadību un augstskolas vadības pārstāvjiem, kā arī iepazinās ar materiāltehnisko bāzi RSU centrālajā ēkā, Farmācijas studiju un pētniecības centrā, zobārstniecības preklīnikas un klīnikas telpās, Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā, Anatomijas un antropoloģijas institūtā, Anatomijas muzejā, kā arī Liepājas filiālē.

Akreditācijas ekspertu grupā bija pārstāvji no Klaipēdas Universitātes, Austrumsomijas Universitātes, Maltas Universitātes, Horvātijas Vidusjūras dzīvības zinātņu institūta, Gruzijas Akaki Cereteli Valsts universitātes, kā arī Latvijas Darba devēju asociācijas, Daugavpils Universitātes, Latvijas Studentu apvienības, Latvijas Universitātes Rīgas 1. medicīnas koledžas un Augstākās izglītības kvalitātes aģentūras.

Akreditācijas dalībnieki diskutēja par studiju procesa kvalitātes nodrošināšanu, programmu atbilstību normatīvajam regulējumam, pētniecības iesaisti studiju programmās, PIC nodrošināto akadēmiskā personāla pedagoģisko pilnveidi, novērtēja bibliotēkas resursus, RSU sniegto atbalstu docētājiem un studējošajiem, studējošo un docētāju starptautisko mobilitāti, atgriezeniskās saites iegūšanas sistēmu no darba devējiem un absolventiem, kā arī daudziem citiem jautājumiem.

RSU rektors prof. Aigars Pētersons atzinīgi novērtē kolēģu paveikto darbu: “RSU administrācijas vārdā izsaku sirsnīgu pateicību ikvienam, kurš piedalījās akreditācijas sagatavošanā! Mūsu misija ir piedāvāt izcilas, iekļaujošas un ilgtspējīgas izglītības iespējas, tāpēc RSU lielākā studiju virziena Veselības aprūpe akreditācija ir būtisks solis ceļā uz šo mērķi.”

Pedagoģiskās izaugsmes centra (PIC) kolēģu vadībā akreditācijas sagatavošanā jau no 2022. gada janvāra tika ieguldīts liels un nozīmīgs darbs: sagatavoti studiju virziena un programmu raksturojumi ar pielikumiem apmēram 36 tūkst. lappušu apjomā latviešu un angļu valodā. Galvenie iesaistītie bija studiju programmu direktori, fakultāšu pārstāvji, akadēmisko un administratīvo struktūrvienību pārstāvji.

Pēc vizītes RSU ārējo ekspertu grupa turpinās iepazīties ar dokumentiem un 2024. gada februārī sagatavos galīgo atzinumu. Pēc tam RSU gatavos ekspertu rekomendāciju ieviešanas plānu un akreditācijas iesniegumu. Lēmums par jaunu akreditācijas termiņu jāpieņem līdz 2024. gada 7. maijam.